NYÅRSAFTON!

Idag är det nyårsafton och året har varit underbart.
MEN, det innebär att det inte blir någon update idag,(säkert inte imorgon heller) och det hoppas jag inte att jag ska behöva göra.
FÖR INGEN SKA BEHÖVA TITTA PÅ FILM EN NYÅRSAFTON.


HA EN ÄCKLIGT UNDERBART BRA NYÅRSAFTON ÖNSKAR MOVIEDAY.


10/10 GARANTERAT. ;)

Tanken är..

.. Ju att ni ska kunna titta på alla filmer ni vill såklart?
Och vad passar bättre, än att det blir gratis då?
Så kan ni själva titta på dom, utan att olagligt ladda ner dom. Smart va?

FILMER GRATIS, OCH LAGLIGT.



FILMER GRATIS, OCH LAGLIGT.

Down in The Valley.

Det är ju helt sjukt hur man kan göra inprincip alla roller man får, bara helt klockrena?
I detta fallet pratar jag ju sol klart om Edward Norton, som är garanterat en utav världens bästa skådespelare under 2000-Talet.
Lite små långsam film, men det blir bättre och bättre.
Filmen är väldigt speciell, lite små konstig och sådär, men handlingen och själva filmen förstår man - Men den är bara lite speciell i sin form. Mycket bra Regi och Scenografi.
Men det är för mycket musik i filmen.
Musik är ju till för att få fram känslan ännu mera som skådespelarna försöka visa, och det är helt suveränt smart sätt att göra så, jag menar 90% filmer har musik i sig. Men denna filmen hade för mycket, tyckte det förstörde lite. Det är bra till en viss mängd så att säga. Men Norton gör ju som sagt ett mycket bra jobb, igen!
Den lilla killen,(Rory Culkin) som är med i filmen kanske vissa känner igen, men han spelade verkligen sin roll (som Tobe's (Evan Rachel Wood) lillebror Lonnie) väldigt bra måste jag tillägga.



Edward Norton.(Pride And Glory, The Score)
Evan Rachel Wood.(The Wrestler)
David Morse.(Passengers)
Rory Culkin.(Mean Creek)



" - Hur länge sitter det i?
- En stund till, men i morgon känner du inte av det längre.
- Vad tänker du på?
- Jag vet inte.
Det är så mycket jag vill göra.. Men det blir nog aldrig av.
- Du kan göra allt du vill. Du kan bli vem du vill.
Du måste bara bestämma dig.. Och sen göra det.

- Det är som att vänta på att livet ska börja. Hur börjar det?
- För det mesta vill jag kliva ur mitt eget hjärta.. Och vandra under en himmel
fylld av stjärnor.. Och inte höra nåt annat än vinden.
Jag vill tala med min sanna röst. Talar du med din sanna röst?

- Jag vet inte. Hur vet man det?
- Du hör inga andra ord i ditt huvud, medan du talar. Det du verkligen vill säga.
Du säger inte sånt som inte betyder nåt för dig.

- Känner du att du är sann mot dig själv?
- Inte särskilt ofta.. Men jag gör det nu. "


8/10 Garanterat.

Sherlock Holmes.

TIPS.
Har ju inte sett denna filmen, men jag tror att denna är riktigt bra faktiskt.
Helt underbart att dom gör " Nya-gamla " filmer, liksom en uppdatering på den gamla.
Och nu handlar det om Sherlock Holmes, vilket är en mycket bra historia som jag vet kan bli en mycket bra film.
Scenografin som man ser i trailern är ju bara så underbar tillsammans med själv storyn, och hyffsat bra skådespelar val måste jag nog tillägga, trots att kanske tex Edward Norton hade passat väldigt bra som möjligen, Sherlock Holmes. Men jag tror att Robert Downey Jr, kommer göra det minst sagt lika bra.
Detta är nog inte en film som, vem som helst kan tycka om. Utan detta handlar bara om att gilla det som är klassiskt. Like Sherlock Holmes.


Hela rikets säkerhet står på spel när Sherlock Holmes och Dr Watson följer spåren efter en samvetslös skurk, vars planer kan omstörta hela det brittiska imperiet. Holmes mäter gärna sitt skarpa intellekt mot sjuka brottsgenier, men om det krävs slåss han mot skurkarna på ett mer handgripligt och kraftfullt sätt.

Robert Downey Jr.(Ironman)
Jude Law.(The Holiday)
Rachel McAdams.(The Notebook)
Mark Strong.(Body of Lies)

Bio Premiär den 1 Januari.
HÄR kan du beställa dina biljetter, innan alla andra gör det.


Skratta eller Gråta ?


Detta är ett undantag att skriva om.
Denna lilla skånefjollan påstår att jag är en mytoman, när hon ljuger om att jag sitter i och ber i cam. När hon ringer mig hela natten och vill att vi ska prata för att bli " vänner " hahahah.
Jag har en hobby, vad har du? Ingenting. Skriver om ditt liv, när ingen bryr sig? Ingen kommentar, säkert bara 20 läsare som rekord eller, hjärtat? Vadå dax wax och smink? Hahah, har aldrig rört det i hela mitt liv, men men mytoman fjollan kan väl ljuga om allt i guess. Puss på dig :)


http://josefinelowendahl.blogg.se

Van Wilder: Freshman Year.

Alla Van Wilder filmerna är ju bara så grymt roliga, lite American Pie känsla över det hela, och det är ju roligt för dom som har den humorn. Och jag är en utav dom!
Men som jag sa, så kan man bara gilla den här filmen om man har den här humorn, men det tror jag allt att många har. Killen som har huvudrollen som Van Wilder i filmen, är bara så klockren. Bara älskar honom, han gör verkligen sitt uppdrag grymt bra! Och flickan, är ju inte dåligt snygg heller. Men skådespeleriet är inte så bra hos henne tycker jag. Och det finns många som är värdelösa i denna filmen, men dom är inte med så mycket. Det finns ju väldigt väldigt många såna här filmer, och hälften är helt värdelösa, och det som de handlar om i såna här filmer är vilka man sätter i rollerna, och det tyckte jag som sagt att dom gjorde bra. Tex:


Jonathan Bennet.(The Dukes of Hazzard: The Beginning)
Kristin Cavalarri.(Spring Breakdown)
Steve Talley.(American Pie:Naked Mile, Beta House)
Nic Nac.(American Pie: Beta House)

En ung Van följer i sin rika fars fotspår genom att anmäla sig till det prestigefyllda Coolidge College. Men det är inte den partyskola som Van hade tänkt sig. Istället är det en sträng institution som styrs av en hård rektor, och där alla tjejer har svurit ett kyskhetslöfte...


Detta vill man ju inte missa. ;)



7.5/10 Absolut.

Public Enemies.

En fantastisk film. Rent av. Denna handlingen hade kunnat gå åt skogen, och blivit värdelös. OM, om det inte hade varit rätt skådespelare, vilket det är här garanterat. Johnny Depp som en serie-rånare och mördare lever i 30-talets gangster värld som en utav dom mest jagade brottslingarna i USA. Och vem hade inte passat bättre att göra denna än Johnny Depp själv. Och Christian Bale som en ung polis som är bestämd och lite smått arg. Och hans dröm är att han kan göra sitt mästerverk klart, genom att fånga John Dillinger(Johnny Depp). Vilket han i denna rollen gör fantastiskt.
En mycket snygg och välgjord film faktiskt. Men det är lite små saker i filmen som man inte lägger märke till så mycket, som inte är lika bra kanske.

Från visionären och regissören Michael Mann kommer denna film om John Dillinger – en av USA:s mest fascinerande och ökände brottslingar. Johnny Depp spelar huvudrollen som den karismatiske och svårfångade bankrånaren som FBI utnämnde till ”samhällets fiende nummer ett”. Marion Cotillard spelar Billie Frechette – den enda kvinna som lyckades fånga hans hjärta. Med den obeveklige FBI-agenten Melvin Purvis i hälarna, hamnar Dillinger i en allt mer intensiv katt och råtta-lek som kulminerar i en explosiv och legendarisk uppgörelse.



Johnny Depp.(Pirates of the Caribbean)
Christan Bale.(Batman The Dark Knight)
Channing Tatum.(Step up)
Stephen Dorff.(Felon)



It's like this, my friends.

Några har frågat mig varför jag inte lägger ut skräck filmer, och anledningen till att jag inte gör det är att det går inte att recensera en skräck film.
Alla har samma handlingar, och alla har samma slut. Jag hatar det. Skådespeleriet kan ju vara klockrent, och helt underbart att se hur bra dom lever sig in i den skräck fyllda miljö dom spelar i, men handlingarna i filmerna klarar jag bara inte av.
Antingen overkliga spöken och "andar" eller någon psykisk sjuk människa med motorsåg som går runt och sågar ihjäl människor. Det klarar jag inte av, det är så sjukt tråkigt att titta på. Det finns möjligtvis kanske TVÅ skräckfilmer som jag har sett som inte har direkt samma handling och slut, men mer än 70% är såna.
Och ja, man kan säga samma sak om varje genre, nej det kan man inte. För att skräck är skräck, och komedi är komedi om vi ska ta det exemplet. Det blir ju bara så tråkigt att titta på en film som man vet, hur den ska sluta, finns inget värre. Kan man lika gärna stänga av!
Ska faktiskt rekomendera er för en film ni INTE SKA SE, som heter The Last Resort, det var den sämsta filmen jag någonsin sett på i hela mitt liv. En film som inte sträcker 1h30min, är inte bra. Och då menar jag inte prick 1h och 30 min. Så nej det blir nog aldrig skräckfilmer tyvärr.



*En fråga, massa svar.*

Tänkte ta en liten fråga idag, för att veta ungefär vad ni gillar för någonting.
Kan ju vara bra för mig, om jag ska hjälpa er :).

Frågan lyder:
Vilken film är eran favorit, och vem är eran favorit skådespelare?

Länk till den som jag tycker har bäst filmsmak. ;)


Christmas.

Nu var det väldigt längesedan jag tipsade. Och det har sina anledningar.
Men nu ska vi inte snacka om det, utan om att det faktiskt är jul gott folk.
Och vad kan bli bättre eller är bättre än jul filmer på självaste julafton?

Så jag tänkte börja med att tipsa om en film alla har sett.

Ensam hemma 2:

En film som är rolig, barnvänlig och framför allt, jul rätt igenom.
En mycket bra film att titta på, på julaftons morgon medans snön förhoppningsvis trillar ner ifrån himlen.

När Kevins familj åker på semester glömmer de en liten detalj: Kevin! Den åtta år gamla Kevis McCallister (Macaulay Culkin) har blivit mannen av huset! Kevin tar det kalt och istället för att leta efter sin föräldrar så dekorerar han huset inför julhelgen. Problemet är bara att två tjuvar försöker bryta sig in, Kevin som alltid reagerar mycket kallt, börjar nu att bygga fällor för att välkommna dem! Detta blev en succe när den kom och med skådespelare som Catherine O'Hara, John Heard Joe Pesci, Daniel Stem och John Candy blev det bara bättre.

Macaulay Culkin.(Saved)
Joe Pesci.(The Good Shepherd)
Daniel Stern.(The last time)
Catherine O'Hara.(Penelope)

7/10.

Ett päron till farsa firar jul:
Detta är en utav dom bästa julfilmerna garanterat.
Alla får sig ett gott skratt, och man känner verkligen vad jul handlar om i denna filmen, förstår att hela familjen ska vara samlad, och att småsaker inte betyder så mycket bara familjen är samlad. En film som jag rekomenderar väldigt mycket.

Längtar ni efter en härlig, hemtrevlig, gammaldags jul med hela familjen samlad? Det gör Clark Griswold också, men det blir inte riktigt som han hade tänkt sig.. Tak med över 25.000 lampor, en kalkon som exploderar vid matbordet och polisens utryckningsteam som belägrar huset är bara en del av allt som går galet. När sedan kusinen från landet dyker upp med familj och husvagn är julefriden ett minne blott. Det här är den tredje filmen om den snälle, men otursförföljde pappan spelad av en härligt galen Chevy Chase.

Chevy Chase.(Snow Day)
Beverly D'Angelo.(The House Bunny)
Juliette Lewis.(Starsky & Hutch)


8/10.

Tomten är far till alla barnen:
En svensk mycket rolig film. En riktigt svensk film. Svensk humor, svenska skådespelare(Dom verkligen svenska skådespelarna) och en riktig svensk miljö.
Men den fixar till riktigt goa skratt, och en film jag faktiskt tycker ni ska se på.

Sara bjuder in sina tre tidigare män, deras nya fruar och deras nya barn att fira julafton tillsammans med sin nye man Janne. Allt för att alla barn ska få uppleva en äkta jul tillsammans med alla sina föräldrar. Med en del sprit innanför västen råkar Janne av misstag avslöja för en av gästerna att han låtit sterilisera sig utan att berätta det för Sara, som i sin tur inget högre önskar än att få barn med Janne. Det tar inte lång tid innan alla på festen känner till Jannes lilla anatomiska ingrepp. Alla utom Sara. Vid middagen avslöjar Sara strålande den glada nyheten: hon är Gravid! Janne ska äntligen bli pappa!

Peter Haber.(Beck)
Katarina Ewerlöf.(Paradiset)
Jessica Zandén.(Fyra veckor i juni)
Leif Andrée.(Den utvalde, Iscariot)
Nina Gunke.(Så olika)
Dan Ekborg.(Sommaren med Göran)
Anders Ekborg.(Strandvaskaren)
Lena B. Eriksson.(Solstorm)
Carl Kjellgren.(Min frus första älskare)

7/10.

Upp.

Jag gillade inte Upp, faktiskt.
Den var väl bra gjord liksom alla andra Pixar filmerna, men jag tyckte den var sjukt tråkig.
Tråkig handling(Men annorlunda och det gillade jag), tråkiga personer, den var inte skoj helt enkelt, som faktist ALLA Pixar filmerna är tex: Monsters INC, Hitta Nemo, Toy Story, Myrornas krig och Superhjältarna och inte ens nämna hälften! Men jag gillade miljön i filmen, den var fantasi full och bort ifrån det hyffsat normala, så där får den ett +.
Men annars nej, ingen film som jag gillar, men jag kan garantera att det finns någon som gillar den.
Jag kan ha fått mig ett litet skratt två gånger tror jag.
Man bjuds på känsliga som "roliga" stunder i denna filmen. Men den håller inte samma klass som alla andra tidigare Pixar filmer.

Carl Fredricksen har i hela sitt liv längtat efter att få upptäcka världen och leva livet.
Men vid 78 års ålder verkar det vara aningen sent, tills en ödes nyck (den ihärdiga 8-årige scouten Russell)
ger honom en ny chans.

Upp tar oss med på ett spännande äventyr där det omaka paret träffar på oländig terräng,
oväntade bovar och djungelvarelser.
Så nästa gång du letar efter äventyr - se Upp!

5.5/10.


Tanken är..

Tanken är att jag ska fortsätta lägga upp filmer, har inte haft humöret uppe för att göra det de senaste. Så säg gärna vad ni tycker så jag vet ifall jag ska sluta, eller om det faktiskt hjälper er på traven.



Shooter.

Här har ni en film som också är bra, och endast utav en anledning. Denna är genomtänkt, något fruktansvärt. Så finslipad och välgjord att det är bara fantastiskt. Även Mark Wahlberg spelar en utav huvudrollerna i denna filmen, och även denna rollen är mycket välgjord till han som en hård, stabil, och korrekt krigskämpe i storstan.
Storyn är bra, handelser är bra och skådespeleriet är bra. MEN det finns skådespelare i denna filmen som faktist inte kan bemästra sin roll.
En intressant film som du inte får missa ;).

Men det är samma sak i denna filmen, det börjar spännande och intensivt i en lagom mängd, vilket för att publiken som tittar på filmen fattar intresse och fortsätter gärna att titta.


Mark Wahlberg.(The Happening)
Mikael Peña.(World Trade Center)
Danny Glover.(2012)
Kate Mara.(We are Marshall)

"En gammal prickskytt som nu lever ett liv i vildmarkan blir indragen till civilisationen igen efter att ha fått reda på en sammansvärjning att mörda presidenten. Efter att ha blivit lurad och nu jagas för mordförsöket ger han sig iväg för att finna den riktige mördaren och för att få reda på vem som satte honom i fällan och varför."


8/10.

The Italian Job.

En film i sin mycket höga klass alltså.
Edward Norton, Mark Wahlberg, Jason Statham och Charlize Theron kan inte tillsammans, annat än att göra en film mycket bra.
En sjukt bra och händelserik Action/Thriller som bjuder på Skratt, Svettiga händer och Känsliga stunder.
Det som är bra med denna filmen är att den börjar bra! Den börjar med att fånga människorna som tittar på den, i alla fall mig, genom ett att det blir intressant och hektiskt med en gång i en lagom dos.
Men den fortsätter vara bra, genom hela filmen.
Vissa kanske vet det, men den är baserad på filmen med exakt samma namn: The Italian Job.
Jag personligen hoppas faktist att detta är en film ni alla har sett, är det någon film jag hoppas att ni har sett, så är det denna. Vissa ser den överskattad, kan hålla med lite lite lite lite, men jag tröttnar i varje fall aldrig.


Eftersom att filmen är hyffsat gammal, och den är rätt stor,
Så är jag inte förvånad om iallfall hälften av er har sett den.
På TV, vilket där den har gått ett x antal gånger.
Klockren film. Bra story, mycket bra story. Intressant, och tog helt enkelt en med storm ifrån START.
Alla filmer har sina "stunder" då filmen inte är speciellt bra, och visst det har denna också, men den är fortfarande The Italian Job.

Edward Norton.(American History X)
Mark Wahlberg.(Shooter)
Jason Statham.(The Bank Job, Crank)
Charlize Theron.(Hancock)


Skådespeleriet i denna filmen säger sig själv, rollerna är som pussel med skådespelarna och det finns ju inget sämre med en skådespelare som inte kan hantera rollen, men det lyckas rollsättarna mycket bra med här. :)


9/10 Ga-ranterat.

Secret Window (Gäst:Daniel Helsing)

Johnny Depp

Johnny Depp har rollen som Mort Rainey, den övergivna författare som nöjer sig med sina ''tupplurer'' och några läsk.
Han är mitt uppe i en skilsmässa och humöret är inte hans starka sida just nu. Han är deppig, förvirrad och sur.
Dock har han bara en varelse att snacka med, sin hund Chico.
En dag knackar en man på, han anklagar Mort för plagiat och visar sig totalt orädd. Mannen är John Shooter.
Rainey börjar arbeta för att bevisa att han var först med berättelsen. Allt eftersom drabbas han mer och mer av den pshykopatiske John som blir allt mer våldsam och tränger sig allt mer på.
Just nu verkar det som inte ens polisen kan stoppa Shooter, vem är han ? Det ända Mort inte vet är att John Shooter är mer bekant än varken han eller ni andra kunnat ana.

'' Jag vet att jag kan göra det, sa Todd Downey när han tog en till majskolv från kastrullen med kokande vatten.
Men i sinom tid så kommer alla hennes kroppsdelar vara borta och hennes död kommer vara ett mysterium...även för mig''



En helt okej film. Johnny Depp spelar strålande och visar ännu en gång en ny sida av sig själv.
Dock kan filmen bli något seg för den som gillar snabba händelserika filmer.
Skådespelet runt om Johnny Depp är inget som berör filmen, det är inga större betydande roller utan filmen är verkligen inriktad på honom.
Det är enormt mycket pshykologi i filmen och ett väldigt överraskande slut.

1-10 får filmen en välförtjänt 6a .

Zac Efron.

Efter många OM och MEN, kommer Zac Efron som är känd för sin roll som Troy Bolton i dom tre High School Musical filmerna, träda fram som en roll figur i filmen..

High School Musical-stjärnan Zac Efron rapporters ha skrivit på för den fjärde "Pirates"-filmen. Och en till "High School Musical".

" Brittiska Telegraph rapporterar att Zac Efron har skrivit på ett kontrakt på över 75 miljoner kronor för en roll i den fjärde "Pirates of the Caribbean"-filmen. Samtidig rapporteras det att han också avtalat att medverka i ytterligare en "High School Musical"-film trots att han tidigare sagt att det var dags att lämna den rollen bakom sig.
Zac Efron har blivit internationellt känd genom sin roll som basketspelaren Troy i "High School Musical"-filmerna. - källa: Expressen.se

Han må vara en bra skådespelare som en populär basket spelare, men han passar GARANTERAT inte in i en roll i Pirates of the Caribbean vilket jag tycker är ett mycket stort misstag av regissören, men vi får väl vänta och se om  Zac Efron kan få oss att ändra uppfattning om honom.


RSS 2.0