Christmas.

Nu var det väldigt längesedan jag tipsade. Och det har sina anledningar.
Men nu ska vi inte snacka om det, utan om att det faktiskt är jul gott folk.
Och vad kan bli bättre eller är bättre än jul filmer på självaste julafton?

Så jag tänkte börja med att tipsa om en film alla har sett.

Ensam hemma 2:

En film som är rolig, barnvänlig och framför allt, jul rätt igenom.
En mycket bra film att titta på, på julaftons morgon medans snön förhoppningsvis trillar ner ifrån himlen.

När Kevins familj åker på semester glömmer de en liten detalj: Kevin! Den åtta år gamla Kevis McCallister (Macaulay Culkin) har blivit mannen av huset! Kevin tar det kalt och istället för att leta efter sin föräldrar så dekorerar han huset inför julhelgen. Problemet är bara att två tjuvar försöker bryta sig in, Kevin som alltid reagerar mycket kallt, börjar nu att bygga fällor för att välkommna dem! Detta blev en succe när den kom och med skådespelare som Catherine O'Hara, John Heard Joe Pesci, Daniel Stem och John Candy blev det bara bättre.

Macaulay Culkin.(Saved)
Joe Pesci.(The Good Shepherd)
Daniel Stern.(The last time)
Catherine O'Hara.(Penelope)

7/10.

Ett päron till farsa firar jul:
Detta är en utav dom bästa julfilmerna garanterat.
Alla får sig ett gott skratt, och man känner verkligen vad jul handlar om i denna filmen, förstår att hela familjen ska vara samlad, och att småsaker inte betyder så mycket bara familjen är samlad. En film som jag rekomenderar väldigt mycket.

Längtar ni efter en härlig, hemtrevlig, gammaldags jul med hela familjen samlad? Det gör Clark Griswold också, men det blir inte riktigt som han hade tänkt sig.. Tak med över 25.000 lampor, en kalkon som exploderar vid matbordet och polisens utryckningsteam som belägrar huset är bara en del av allt som går galet. När sedan kusinen från landet dyker upp med familj och husvagn är julefriden ett minne blott. Det här är den tredje filmen om den snälle, men otursförföljde pappan spelad av en härligt galen Chevy Chase.

Chevy Chase.(Snow Day)
Beverly D'Angelo.(The House Bunny)
Juliette Lewis.(Starsky & Hutch)


8/10.

Tomten är far till alla barnen:
En svensk mycket rolig film. En riktigt svensk film. Svensk humor, svenska skådespelare(Dom verkligen svenska skådespelarna) och en riktig svensk miljö.
Men den fixar till riktigt goa skratt, och en film jag faktiskt tycker ni ska se på.

Sara bjuder in sina tre tidigare män, deras nya fruar och deras nya barn att fira julafton tillsammans med sin nye man Janne. Allt för att alla barn ska få uppleva en äkta jul tillsammans med alla sina föräldrar. Med en del sprit innanför västen råkar Janne av misstag avslöja för en av gästerna att han låtit sterilisera sig utan att berätta det för Sara, som i sin tur inget högre önskar än att få barn med Janne. Det tar inte lång tid innan alla på festen känner till Jannes lilla anatomiska ingrepp. Alla utom Sara. Vid middagen avslöjar Sara strålande den glada nyheten: hon är Gravid! Janne ska äntligen bli pappa!

Peter Haber.(Beck)
Katarina Ewerlöf.(Paradiset)
Jessica Zandén.(Fyra veckor i juni)
Leif Andrée.(Den utvalde, Iscariot)
Nina Gunke.(Så olika)
Dan Ekborg.(Sommaren med Göran)
Anders Ekborg.(Strandvaskaren)
Lena B. Eriksson.(Solstorm)
Carl Kjellgren.(Min frus första älskare)

7/10.

Kommentarer
Postat av: Nordh

Klockren film, ganska rå måt hennes nuvarande man :P eeh, när alla "män" sitter i bastun och de snackar skit, Favvo scen !

2009-12-29 @ 00:27:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0