IRON MAN 2 - Action/Äventyr

Tycker vi inleder med Iron man 2, känns som en rätt avslappnad inledning. Detta är som ni vet uppföljaren till Iron man! Här får vi som vanligt följa den rika teknikmiljadären Tony Stark

Det finns flera olika sekvenseri denna film som utspelar sig. Självklart handlar allt dock kring Tony Stark och hans Iron man dräkt. I början av filmen får vi uppleva tillsammans med Mickey Rourkes karaktär Ivan Vanko, Mickey Rourke som förövrigt gör sin roll helt strålande. Hans far, en gång i tiden jobbade tillsammans med Tonys far på att utveckla en dräkt, dock snor Tonys pappa hela idén och Vankos pappa försvinner i glömska. Ivan ser hur hans pappa har glömts bort från all rikedom och kändisskap, medan Tony prisas, detta får han att vilja hämnas sin pappa och detta får oss at följa med på ett äventyr vi knappt kunnat ana oss.

Robert Downey Jr.(Sherlock Holmes)
Mickey Rourke.(Wrestling)
Gwyneth Paltrow.(Se7en)

När vi nu får återse Mr Stark vet vi om att det är han som är Iron man och han njuter för fullt av att vara en stormrik, attraktiv och framförallt oslagbar superhjälte. Men han blir ifrågasatt av den amerikanska regeringen, som vill att han ska dela med sig av sin teknologi till militären.De börjar tycka att det är lite problematiskt att hela försvaret bygger på en enda snubbe och hans järndräkt. Och det kan man ju hålla med om tycker jag.


Min personliga recension om filmen är att den är grymt fylld av specialeffekter, det är explosioner, 3D modeller och bilar vi vanliga bara kan drömma om. Handlingen i sig är ganska komplex, man förstår inte filmen riktigt förens slutet har närmat sig. Det största problemet är actionscenerna, det jag syftar på då är att de är för få. När de väl är igång är de bombade med effekter, men de är sjukt få i filmen, mer av det så hade den varit så otroligt mycket bättre. När slutet väl närmar sig och man börjar förstå handlingen på riktigt, är det den scenen med mest effekter och mest action, men ändå så snabbt över. Denna film hade behövt mer action scener och en tydligare story, då hade den varit komplett.

"Mr Stark? Please! "Yes dear?" Can i have your attention? "Absolutely"

6/10 Godkänd

Sällström

New time

Ja då var vi igång igen! Vi hade tänkt att dra igång movieday nu igen med lite annorlunda grejer emot vad den förra hade, såsom skådespelarnas biografier, deras bakgrund etc.
Denna gången är movieday två istället för en. Simon Sällström vid min sida kommer att vara med och antagligen skriva mer om bla skådespelarnas biografier, ny inkomna filmer på bio etc. Skriver fortfarande i från vårat perspektiv, vad vi tycker. Inte vad "proffs" recensenterna skriver.



WELCOME TO THE FUTURE.

RSS 2.0