Batman: The Dark Knight. Action.

Har skaffat någon ny internet sak som gör att hela internet är snuskigt långsamt. Ingen aning! Därför har det inte fungerat att riktigt som det ska.
I alla fall idag blir det en favorit igen, och detta är fantastiskt skådespel i hela filmen - vilket jag älskar.. ;).
Heath Ledger är magisk i denna filmen, och jag har aldrig sett någon spela en roll som inte passar han egentligen för fem öre, så bra. Har lagt upp Batman film innan, där jag pratar om hur bra just Heath Ledger spelar rollen som Jack Nicholson redan en gång har gjort. Favoriten Jokern är det ju ganska självklart att jag snackar om, ha? Why so serious? ;) Nej, men här gör Heath verkligen bra ifrån sig och det märkdes ganska bra genom att han blev nominerad och vann en oscar, och ett antar andra priser för bästa manliga biroll som Jokern.
Filmen har väldigt många coola scener och stundtals är det riktigt riktigt spännande och intressant i filmen.
Skulle nog säga av alla Batman's som har gjorts, att detta är nog den bästa av dom alla. Morgan Freeman, Christian Bale och Heath Ledger, där har dom fått in bra skådespelare som är ödmjuka och inte för stora så att filmen blir en ända "kända skådespelare-film" utan med lite känsla också. Visst är dom alla kända och stora i film världen, men till en viss grad. Tänk att ta in tex. Bruce Willis och Johnny Depp, det hade blivit ett ända spel.
Man gillar Batman, och det borde vara lag på att se alla sådana filmer så som, Spiderman och Batman för att se hur det utvecklats.
En applåd till Heath Ledger för rollen och R.I.P, han var en riktigt duktig skådespelare.

Christan Bale.(Public Enemies)
Heath Ledger.(A Knight's Tale)
Morgan Freeman.(Invictus)
Maggie Gyllenhaal.(World Trade Center)

Ett år har gått sedan Batman överlistade Ra's al Ghul och stoppade honom. Nu vill Batman en gång för alla sätta stopp för brottsligheten i Gotham City och slå till mot maffians svagaste punkt, deras plånböcker. Men när en psykopatisk skurk vid namn Jokern dyker upp i Gotham får Batman, poliskommissarien James Gordon och åklagaren Harvey Dent rikta sina blickar mot honom. Plötslig utan att någon är beredd på det dyker det upp döda människor i Batmanliknande dräkter och Jokerkort i hela Gotham. Jokern väljer sina offer och skapar snabbt anarki bland Gothams maffiasläkter, där inte bara dem, utan där alla invånare tvingas vända sig emot varandra för att överleva Jokerns terror...

You wanna know how I got these scars? My father...was...a drinker, and a fiend. And one night, he goes off crazier than usual. Mommy gets the kitchen knife to defend herself. He doesn't like that. Not...one...BIT. So...me watching, he takes the knife to her, laughing while he does it. He turns to me...and he says..."WHY SO SERIOUS?". He comes at me with the knife..."WHY SO SERIOUS?!". Sticks the blade in my mouth..."LET'S PUT A SMILE ON THAT FACE!"...and...why so serious?

8/10

Gladiator. Historiy/Action.

Här har vi garanterat en utav världens bästa filmer genom tiderna. Så kraftig och känslig film som går rätt in i hjärtat hos en. Russel Crow som spelar huvudpersonen Maximus i filmen, gör filmen till vad den är, en riktig film som sänder ut känslor i det han gör. Detta är en favorit hos mig, och det få filmer som är, vilket innebär att det måste ha en betydelse till varför det är en favorit.
Svek, kärlek, krig och ära. 4 visa ord, om vad filmens budskap sänder ut. Man måste inte tjäna någon eller något för att bli välkommen till folks hjärtan, och man blir inte heller en bättre människa för att man ger folk vad dom vill ha, och vad som strävar efter. Man gör sin sak och sen är det slut med det.
En mycket lång film som regissören Ridley Scott verkligen ska vara stolt över, och vi som älskar filmen, ska tacka för. Filmen har dragit till sig 5 Oscars, över 70 nomineringar och 45 andra priser för bästa skådespelare(Russel Crow), bästa foto, bästa effekter och bästa regissör.
Känsla, bra skådespelare, fantastisk regissör och en underbar story, det är vad denna filmen är uppbyggd på.
You don't know what you have, until' you know what you're missing.


Russel Crow.(State of play)
Joaquin Phoenix.(Two lovers)
Djimon Hounsou.(Never back down)

Den romerske generalen Maximus får veta att kejsar Marcus Aurelius vill ha honom som sin efterträdare. Kejsarens son Commodus vill ärva tronen och för att nå sitt mål dödar han sin far och sänder sedan bud att Maximus med familj skall dödas. Maximus undkommer, men när han lyckas ta sig till sin familjs gård hittar han sin familj död. Maximus chockas svårt och flyr och hittas utsvulten och sårad av en slavhandlare som tar med honom. Den forne generalen blir nu tvungen att slåss som gladiator. Han blir snabbt känd som en stark och skicklig slagskämpe, men hans kamp går ut på att en dag få hämnas sin familj.

När känslor börjar bli känsliga och man börjar röras vid dom genom filmen, då har filmen ett budskap.
9/10.

I have no idea at all.

Jag vet inte vad jag har gjort den senaste tiden.. 10 dagar drygt. Har tappat väldigt mycket av hela saken.
Men nu har jag väl hittat det igen och jag kommer att öka på mer nu. Jag skiter i alla "Veckans" kategorier, om ni verkligen inte vill ha kvar dom, och det tror jag inte. Det kommer bara att bli filmer. Kanske något enstaka "skvaller" eller rolig information om skådespelare eller liknande.
Jag skriver inte om filmer som en IMDB recensenter. Jag skriver om filmer i erat perspektiv, vad ni vill se, vad som gör er tillfredställda till den grad som ni är sugna på i det ögonblicket.
Inget mer avbrott nu!

Why so serious?

Oh


Joel Kinnaman är aktuell för huvudrollen i den amerikanska tv-serien "The killing". Den svenske "Snabba cash"-skådespelaren spelar nämligen polisutredaren Steven Holder i ett pilotavsnitt av kriminaldramat.

Joel Kinnaman är aktuell för huvudrollen i den amerikanska tv-serien "The killing". Den svenske "Snabba cash"-skådespelaren spelar nämligen polisutredaren Steven Holder i ett pilotavsnitt av kriminaldramat, skriver Aftonbladet. Om pilotavsnittet tas väl emot blir den en komplett serie i amerikansk tv.

"The killing" är en amerikansk version av den danska serien "Brottet".

- Joel skickade sin audition på band från Sverige och vi var alla fullkomligt betagna. Vi kunde inte ta ögonen från skärmen! Alla älskar honom, säger producenten Kristen Campo till tidningen.

Joel Kinnaman fick sitt stora genombrott i Daniel Espinosas "Snabba cash" som hade premiär i januari. Han bor numera i Los Angeles.

Källa:http://nyheter.se.msn.com/noje/article.aspx?cp-documentid=152593904


Haha, har ingen orrrrrrrrrrrrrrrrk.

Orkar inte riktigt skriva om filmerna idag, en jag skriver upp några som jag tycker att ni ska se och vilken genre det är ;).

A Guide to Recognizing Your Saints.
Kriminal/Drama.

City Island.
Komedi.

The Sum of All Fears.
Action/Drama/Thriller.

Step up.
Dans/Drama.

Alexander.
Action/Äventyr/Biografi/Historia.


Have a nice night.

I lay down on the cold ground.

Detta är jag. Detta är hur jag är. Du kan lägga dig ner och gråta, du kan skratta tills du inte kan andas, men detta är jag. Du kanske älskar att spela fotboll, måla, sjunga eller bara vara. Jag älskar film, och det är vad jag gör, vad jag är. Skriva olika ideér, titta på det, vara med och skapa den känslan som skådespelare ger mig. Ge mig den känslan av att allt är okej, allt är lugnt, det finns ingen som säger att man måste rusa igenom livet eller saker och ting. Jag lever inte i en film, livet är livet. Men att få visa det, är två olika saker. Kan lägga ner hela bloggen, för det går inte så bra, och det räknade jag inte med att det skulle göra, för det finns ju såna sjuka film sidor så som: Filmtoppen, Lovefilm OSV. Men saken är den att jag skriver i från erat perspektiv, ni vill se en bra film, ni vill ju inte se på kvalitén på filmen, ni vill heller inte se om scenerna är bra eller om fotot är sjukt bra i filmen.
Ni vill se filmen i dess hel het. Det är det jag skriver om, det är därför jag skriver om storyn, som inte en ända "Recensent" gör.
Ni vet vad ni gillar, ni vet vad ni älskar att göra. Jag gör samma sak, fast kanske inte så direkt vanligt som att gå ut och spela fotboll för att bli bäst på det. Kan ju låta konstigt, men det finns ju anledningar till att ni går på bio, ni vill ju se en bra film, skådespelare eller bara ta det lugnt. Vill hjälpa till att göra det, jag vill hjälpa till att göra er glada tänka att; Sjukt bra film. Säger inte att jag kommer göra det nu, och inom 5 år framåt. Men livet är långt.
Edward Norton är min favorit, han ger mig en känsla som bara slår som: Harregud vilken människa. Och jag vill ge den känslan i alldess form. Haha, filmbög eller inte.
It is, and it's all.

Dear John. *TIPS*

Channing Tatum har varit het ett bra tag nu, och det är ju roligt för alla tjejer(haha).
Nej, men han är bra, gillar honom! :) Denna filmen är i stora drag precis likadan som The Notebook, men den har ju sina egna vändningar och scener. Trailern ser bra ut, men också väldigt mycket kärlek, intriger och sorgsna scener som då påminner galet mycket om just, The Notebook. Mannen som står för regin i denna filmen, är jag stolt över att säga, för att han har verkligen lyckats i film branchen. Lasse Hallström som är våran svenska trofé.
Har biopremiär om 54 dagar på alla sveriges biografer.

Channing Tatum.(Step up)
Amanda Seyfried.(Mamma Mia!)
Richard Jenkins.(The Kingdom)



Tror på en 6.5/10.

Alice in Wonderland.

Såg ju denna filmen förra veckan tror jag det var.. När det var premiär i alla fall, och nu kommer det..
Tim burton har ju garanterat gjort det igen, sin egna tolkning på Alice i Underlandet, och den var faktiskt bra.
Jag hade tankar om att det skulle bli en riktig miss av Burton, för att vi har ju alla sett den tecknade versionen av Alice i underlandet, och den är ju rätt tråkig faktiskt.. Men han gjorde sin egna tolkning på filmen, och det tackar jag för(!), hans sjukt intressanta sätt att tänka och intressanta sätt att göra filmer på! Gillar animering ihop med " det verkliga " så att säga, det är sjukt häftigt och det blir inte för mycket "barn" över filmen.
Film gjord av Tim Burton ah.. Då måste ju självklart den legendariska, snuskigt underbara, och ödmjuka skådespelaren Johnny Depp vara med. Johnny som alltid vill stå till den bästa sidan i mot Tim, som tack för alla roller han får, lyckades att göra Burton nöjd (igen) och det är ju ingen chock ;).
Alice i underlandet är ju den skruvade berättelsen om Alice som ramlar i ett stort "kanin"hål och kommer till .. Underlandet (?). Måste ju säga att jag är riktigt imponerad av berättelsen Alice in underlandet som moderjord är skrivev av Lewis Carroll, riktigt bra faktiskt!
Många skratt, spänningar och chockerande scener i denna filmen, och gillar ju absolut mest att det är så sjukt mycket humor med i filmen, det gjorde den verkligen roligare haha!
Nej, detta gjorde Burton väldigt bra tycker jag faktiskt, manuset är ju väldigt likt Originalet, Alice i underlandet filmen, lite smått lill-gammalt språk men så ska det ju vara.. antar jag. En sak som jag skrattade så mycket till.. alltså harregud, det var på fullaste allvar det roligaste jag har sett i hela mitt liv. Kaninen som är Mad-hatters vän, den hispiga och allmänt psykisk sjuka. Galet rolig. Galet! :D
Säger som metro och gp. Underhållande, men väldigt opersonlig! Hört också att 3D ska vara väldigt bra gjort ;).

Johnny Depp.(Public Enemies)
Mia Wasikowska.(Suburban Mayhem)
Helena Bonham Carter.(Sweeney Todd)
Anne Hathaway.(The Princess Diaries)

HAHAHA. Här har vi favoriten!

Livet kommer att ta en överraskande vändning för 19-åriga Alice Kingsley. När hon en dag följer efter en vit kanin när denne är på väg hem, försvinner han ner i sitt kaninhål och Alice följer efter ner genom hålet. Hon faller, faller länge och efter det är ingenting sig likt igen. Det Alice inte kommer ihåg är att hon en gång redan har varit i Underlandet när hon var liten. När hon är i Underlandet så träffar hon en uppsjö speciella invånare den galna hattmakaren, Filurkatten, den storrökande larven Absalom, den obehagliga vita drottningen och hennes ondskefulla äldre syster hjärter dam den griniga härskarinnan av Underlandet.



8/10 Mycket underhållande.

En schizofren kärlekskväll !

För er kärleksmänniskor så har vi ju den gamla klassikern Notting Hill på tv 3 kl 21.00. :)
Men den filmen som ni absolut måste se är, Secret Window som Daniel skrev en liten text om för ett tag sedan med Johnny Depp i huvudrollen, och den kommer även direkt efter Notting Hill kl 00.00 i natt.



Notting Hill: 21.00 Tv3.

Comedy/Romance.
Typisk kärlekshistoria, men roligt att titta på. :)



Secret Window: 00.00 tv3.

Genre:Thriller/Mystery/Horror.
Mycket spännande historia om vad som händer med..


Imorgon blir det..

Imorgon blir det Alice in Wonderland, så efter det kommer det bli en liten text om den. Hoppas verkligen att Tim Burton har gjort det igen. Ah, finns ju inte riktigt en film som är dålig med han. Han gör underbara filmer!

Johnny Depp - Mad hatter.
Mia Wasikowska - Alice.
Helena Bonham Carter - Red Queen.
Anne Hathaway - White Queen.


Tim Burton & Johnny Depp som nu närmare bestämt har gjort 7 filmer tillsammans.
Och Burton säger det att, Johnnys både dystra, psykiska och glada sätt att aggera,
passar perfekt in i Tim's roller.

White Queen - Anne Hathaway

Millenium - Stieg Larssons roman.

Inte mycket för att uppdatera alltså, men det kommer :).

Dom tre millenium filmerna antar jag att alla har sett, men det är ju galet många filmer som jag antar att många har sett, fast dom aldrig någonsin har hört talas om dom.
Män som hatar kvinnor, Flickan som lekte med elden och Luftslottet som sprängdes är dom tre filmerna som har blivit film av Stieg Larssons (Nu avliden) böcker.
Har aldrig sett något liknande någongång, och då är det ju bara roligare att titta på det. Mer spänningar och sjukt många händelser som var väldigt oförutsägbara, vilket gör att spänningen ökar väldigt!
Skådespelarna som är med i dom här tre filmerna, alltså blir chockad vad bra casting dom har gjort till filmerna, bra skådespelare hela bunten. Noomi Rapace blev tilldelar en Guldbagge för bästa huvudroll i filmen Män som hatar kvinnor, och kunde knappast än något mer förtjäna den, för det hon har visat av sig själv i dom här tre filmerna så applåderar jag, inte konstigt att USA(Hollywood) hör av sig till henne och erbjuder henne saker och ting. Jätte bra ;).
Även vetteranen Michael Nyqvist som nu förtiden har varit med i allting, känns det som (?)..
Han är ju som sagt veteran och gör ju sin roll i filmen väldigt bra som lite smått, stressad,pressad och vilsen och att alltid visa för folk att han är bättre än bäst, underbart!
Annorlunda är bra, och detta är annolrunda.
Men jag ser dock inte riktigt den röda tråden i allting.. förstår ju att det handlar om henne och hans tidning liksom, men vad har män som hatar kvinnor med dom andra två filmerna att göra utöver det? Dom lägger till nya saker hela tiden som på så sätt vilse leder mig lite i varje film, men det tycker jag inte vi ska klaga på.
Men märker hur finslipat och eftertänkta den första av filmerna är med scener och sådär, bra jobb av dåvarande regissör. Dom har ju bytt efter den första filmen till en Daniel Alfredson som också är en mycket duktig regissör, men man märker ju skillnaden på filmerna. Vissa tycker att det är en förbättring, och vissa inte ;).





8/10 - Detta är den första av dom tre, och så klart den bästa av dom alla tre.





7.5/10 - Också en väldigt bra film som står nära den första, men det finns scener som är skrattretande dåliga.





7.5(8.0)/10 - Detta är slutet på en lång historia, och det var en mycket bra slut, därför håller denna stadigt om sitt betyg.

Haha och för alla er tankare, så finns alla tre att ladda ner på bla. Tankafett, där antar jag nog att alla är inne.. :)
Har du inte sett dom här filmerna, gör det, du kommer inte att ånga dig! Detta är filmer som du måste ha sett.
Vissa scener är ju rätt underbart spelade i Göteborg, och det är ju ett +. Men bortsett ifrån det så har dom två regissörerna gjort en mycket bra filmmatisering!

Something more

Ett ämne som inte har med film att göra tänkte jag lägga till, men vad?
Skriv vad du tycker så får jag se vad det blir.

RSS 2.0