*En fråga, massa svar.*



¥ Har du någon gång använt eller använder
movieday ?

¥ Uppskattar ni det jag gör?




Falskt Alibi.

En så sjukt brilijant film!
Storyn är ju bara så bra. Denna filmen är verkligen elegant i sin egen form.
Skådespelet är bra, men i denna filmen var verkligen filmen i sig, helt sjuk bra. Story, handlingar, konversationer ETC. Handlingar man trodde skulle hända som ändå är rätt logiska, hände inte och det gjorde filmen bara mera elegant för varje gång det hände.
En mycket spännande och tänkvärd Drama Thriller som man bara måste se alltså.
Så sjukt genomtänkt film, som dom verkligen måste ha finslipat som bara den.

Journalisterna Corey Finley(Joel Moore) och C.J. Nichols(Jesse Metcalfe) har kommit på ett sätt att avslöja en korrupt åklagare med tidernas scoop. Planen är att få C.J. oskyldigt dömd för mord, för att i sista stund bevisa hans oskuld och därmed skapa en sensation i medierna. Allt går på räls och C.J. får sin dödsdom. Men Corey - den ende som känner till sanningen - omkommer i en bilolycka och i samma veva brinner dokumenten som skulle fria vännen upp.

Michael Douglas.(Ghosts of Girlfriends past)
Jesse Metcalfe.(John Tucker must die)
Amber Tamblyn.(The Ring)
Joel Moore.(Shanghai kiss)

Michael Douglas som är en mycket bra skådespelare gör ju såklart detta lika bra som i vanliga fall, även fast det han gör i denna filmen kanske inte är så märkvärdigt.
Detta är en "Måste se" film, och den är som jag sa tidigare mycket elegant.
Garanterat en film man kan se inprincip när som helst ;).

8/10 Utan tvekan.

Primal Fear.

Helt sjukt hur bra man kan spela en roll som man inte har en del av i verkliga livet egentligen. Vilket Edward Norton gör i denna filmen som schizofren, och han gör det magiskt.
Edward är som vissa vet en mycket bra skådespelare så egentligen så kanske det inte är så svårt för han, men han gör det så himmelskt bra alltså. Vem är äkta? Vem gör vad? Vem kan man lita på? Vem är oskyldig? Vem är skyldig?

Skyldig? Oskyldig? Frågor som det inte är upp till den dynamiske Chicagoadvokaten Martin Vail (Richard Gere) att besvara. Hans uppgift är att försvara - i synnerhet om det är ett fall som innebär att hans namn hamnar på löpsedlarna och gynnar hans karriär. När Vail får höra att en fattig körgosse (Edward Norton) anklagas för att ha mördat den lokala ärkebiskopen, tar han sig an fallet, angelägen om att hamna i rampljuset. Föga anar han att ett riktigt ormnäste av korruption ska komma att uppdagas. Han ställs inför hetsiga dueller med en åklagare (Laura Linney) som han tidigare haft ett förhållande med och all hans skicklighet, hans omdöme och till och med hans vinna till varje pris - attityd sätts på prov. Skyddar han är skyldig, eller en oskyldig. Finns ju bara ett sett att ta reda på.

Richard Gere som faktiskt har spelat en sådan här roll innan gör det ju såklart mycket bra, som en lugn men stressad advokat som är lite små ilsken på att hans karriär ska bli succée.
Men det är garanterat, och då menar jag garanterat en film som man bara måste se.
Storyn är bra, inte direkt speciell men den håller. Det jag satt och faktist undrade över ungefär hela filmen är Edward Nortons skådespelari, han gör det bara helt klockrent.

Richard Gere.(Pretty Woman)
Edward Norton.(American History X)
Laura Linney.(Love Actually)


8.5/10 Utan problem.

He's just not that in to you.

Detta är en mycket bra kärlekskomedi som handlar om i stort sett : KÄRLEK.
Den är rolig, tänkvärd film som spelar sig lite som i det verkliga livet, fram och tillbaka med både tjejer och killar.
Men problemet med denna filmen är att det är lite för många huvudrolls skådespelare med i filmen, vilket är så filmen ska vara. Men det gör det lite .. negativt på sina håll.
Men rollsätterna gjorde ett bra jobb, och jag tycker ändå att filmen är bra.
Filmen beror med sitt budskap samtidigt som det är underhållande, vilket är fantastiskt.
Klassiska dilemman.

Du gillar verkligen killen du just träffat men han sänder ut kryptiska signaler.
I stället för att inse att han inte är så angelägen om att träffa dig igen, ger du honom ursäkter och förklarar att han är förvirrad och rädd för att binda sig.
Han är otrogen, han vill inte gifta sig, han vill inte ha mig mera, han vill inte att vi flyttar ihop.
Du börjar ljuga för dig själv, trots att det finns en mycket enklare förklaring: Han är helt enkelt inte intresserad av dig!


Jennifer Aniston.(Friends)
Scarlett Johansson.(Match point, The other Boyleyn girl)
Bradley Cooper.(The Hangover)
Jennifer Connelly.(The day the earth stood still)
Ben Affleck.(State of play)
Drew Barrymore.(Charlies Änglar)

Dom här skådespelarna har i sin filmkarriär, spelar hälften av sina filmer som huvudrollskaraktär. ALLA.
Men dom gör sitt jobb bra, och det är ju det som räknas.

6.5/10 Garanterat.

Fighting.

En film som är helt annorlunda ifrån alla andra fighting filmerna, inte lika snabbspolade, lika överdriva, utan lugn och sansad med tillräckligt mycket action för att den ska vara bra och spännande.
Lite olika skådespelare som vissa inte har sett, men dom gör sina roller mycket bra också, tex Luis Guzmán, som spelar en räknare i filmen.
Channing Tatum gör sin grej i filmen mycket klassiskt, och mycket bra som en så kallad " Fighter ".

Sharm MacArthur har kommit till New York tomhänt. Han lever på att sälja förfalskade saker på gatorna.
En vanlig dag för Sharm på gatan när han börjar sälja, blir det kaos och det blir bråk. Han slåss för sina saker som alla tar när det blir bråk. Men det inte Sharm visste var att hans liv förändrades i det ögonblicket, han blev en fighter. Chansen att bli något bättre. Och till att få tjejen han vill ha, men hon verkar göra det mera komplicerat.
Kärlek, Hat, Pengar och Mod.
En man ser honom och fixar Fights till honom till stora pengar. En dag träffar han en kille som han ska slåss med, men som han en gång har varit kompis med.


Channing Tatum.(Step up)
Terrence Howard.(Iron Man)
Luis Guzmán.(Yes Man, Nothing like the holidays)

En Action/Drama som jag faktist tycker ni som gillar sådana här filmer ska titta på.
Helt annorlunda, vilket gör den lite specifik.


7.5/10 Utan problem.

Forever Strong.

Forever Strong är verkligen en sån film som man kan titta på flera gånger. Varför? Inte för att den är jätte bra och inte för att det är bra skådespel. Jo för att den har ett sånt budskap som får en att vilja sätta sig i det på något sätt, något som betyder. Och det finns inte bättre filmer än sådana med ett sånt budskap som denna.

Det går att bli en bättre människa om man ger det en chans, och det gäller att inse gott och ont hos människor.
Och det finns viktigare saker i livet en sport. Att respektera sin familj, sina vänner och framför allt sig själv.


Sean Faris.(Never Back Down)
Sean Astin.(Sagan om Ringen)
Neal McDonough.(88 Minutes, Desperate Housewives)
Gary Cole.(Pineapple Express)
Penn Badgley.(Gossip Girl)
Arielle Kebbel.(John Tucker must die)

Rick Penning är en hyffsat vanlig kille som spelar rugby, umgås med sina vänner och lever livet. Förutom att han är nonchalant, uppkäftig och har ett fruktansvärt temprament. Som kan vara tack vare hans pappa som sätter fruktansvärd press på honom.
En dag gör han ett stort misstag och hamnar på en internat skola och livet börjar sakta men säkert att förändras för Rick Penning. Han hamnar i internat skolans rugby lag, och en dag ska han möta det lag han en gång varit.


8.5/10 Utan Problem.

Johnny depp.

Än lever han kvar som en utav världens bästa skådespelare, men inte bara den titeln tydligen.

Vid 46 års ålder får han fortfarande tjejerna att skrika – Johnny Depp har än en gång blivit utsedd till Världens sexigaste man av tidningen People. 

Skådespelaren tog även hem titeln 2003 och kan nu ansluta sig till listan över dubbla vinnare som inkluderar bland andra Brad Pitt och George Clooney

Många kvinnliga stjärnor i Hollywood instämmer med tidningens beslut, och en av dem som är extra svag för skådishunken är Sacha Baron Cohens fru Isla Fisher.

— Johnny Depp har magiska krafter. Han är olik alla andra. Han är rolig, generös och smart, säger hon.

Get rich or die trying.

En mycket Dramatisk saga alltså.. Helt sjukt. Men den var bra, TVÅ timmar lång, men det var värt det.
Självbiografi på i detta fallet Curtis "50 cent" Jacksons liv. En mycket drama fyllt liv vill jag lova, men jag tycker att ni ska se den.
I denna filmen handlar det som sagt om 50 cent riktiga liv, och det blir lite för mycket black-white snack. En tragisk drama film, där budskapet antagligen är att livet är inte alltid lätt, man måste jobba, lägga ner tid på sitt liv, så att man får allt det där som man vill ha. Inte en dans på rosor direkt, och det är bra. 50 cent gör denna rollen mycket bra som sig själv i en gangster värld full av svek, kärlek, intriger och hat.
Den påminner lite om 8 Mile som är Eminems Självbiografi film, men dom är ganska olika på väldigt många sätt också. Säger nog att denna är bättre på vissa plan, och att 8 Mile är bättre på sina plan.

Torrence Howard.(Fighting)
Omar Benson Miller.(8 Mile)
Adewale Akinnuoye-Agbaje.(The Bourne Identity)

8/10 Garanterat.

Snabba Cash.

Detta ifrån min sida verkar vara en grym film. Har ju hört att boken ska vara bra, då antar jag att filmen blir dubbelt så bra, iallfall med rätt skådespelare. Och kan säga att denna skådespelaren som jag tänker på nu, har dom verkligen valt så sjukt rätt kan jag tänka mig. Joel Kinnaman som ni säkert vet var med i Johan Falk filmerna som Frank Wagner. Han gjorde Johan Falk filmerna sjukt spännande och till ett måste att titta på, så jag hoppas att han kan bemästra och göra denna rollen till samma sak.
Kommer ut på bio den 2010, 1 Januari.
" Har inte sett, so i guess "

En roman av Jens Lapidus. En bok Succé i hela Svergie.

2012.

Detta är en sån film som jag inte egentligen vill skriva om, men jag gör det ändå.
Anledningen till att jag inte vill skriva om den, är för att när jag tittade på den så fullkomligt glömde jag bort skådespel och allting. Mycket oproffesionellt av mig faktist.

Men jag jag märkte en sak iallfall, av allt som hände i denna filmen, så spelade inte skådespelarna i denna filmen så himla panikslagna, vilket jag tyckte var lite konsigt. Den var väl inte för patriotisk också kan jag väl medge, väldigt mycket USA och alla andra länder bara försvann ungefär.
Denna filmen hade behövt en riktig skådespelare som tex Bruce Willis.
Men bra gjord, kanske bara lite överdriven, men annars bra.

John Cusack.(1408)
Amanda Peet.(A lot like love)
Woody Harrelson.(Seven Pounds)
Danny Glover.(Shooter)
Stephen McHattie.(Snuten i hollywood 3)

6/10 Utan att ens tänka.



Never back down.

En utav dom bästa filmerna jag har sett någonsin. Denna filmen för mig är helt fläckfri.
Drama. Svek. Kärlek. Glöd. Självförtroende.
När jag tittar på denna filmen, så försvinner allt. Precis allt!
Får mig att bli modig, träna, vilja förändras och den framför allt gör mig så sjukt glad.
Handlingen är enkel med mycket bra.
Fighting, hitta bra umgänge och tänka, använda dig av saker av rätt anledning, och framför att hitta en sak som blir till din egen för dig själv. Även inse vad som är rätt och vad som är fel.
En film som bara måste se, har man inte sett den så måste man göra det.
Skådespelarna sätter sig mycket bra i rollerna som dom fått, Cam Gigandet gör det bla. mycket bra!

Action/Drama gjord 2008 med:
Sean Faris.(Forever Strong)
Cam Gigandet.(Twilight, The O.C)
Amber Heard.(Zombieland)
Djimon Hounsou.(Gladiator)

Mycket bra skådespel och bra film i övrigt. Musik, konversationer, Handlingar OSV.

10/10 Utan tvekan.

Johan falk - Livvakterna.

Denna filmen var faktist ganska olik alla andra johan falk filmerna men fortfarande bra. Den må kanske varit lite överdriven, och det kändes som den var gjord lite som en actionfilm med typ Bruce Willis.
Men en grym action film, som är väldigt spännande och det skiljer sig lite mera ifrån "Serie 6 - Johan Falk".
Bra skådespel som vanligt, och Jacob Eklund gör det lika bra i denna filmen. Fortfarande skiljer dom sig fortfarande mycket ifrån Beck och Wallander vilket är skönt att titta på.

Jacob Eklund.(Wallander, Tusenbröder)
Alexandra Rapaport.(Medicinmannen)
Krister Henriksson.(Wallander)

7/10
Garanterat.

The Proposal.

Rolig. Är det ett ord som jag kommer att tänka på direkt när jag tänker på filmen.
Storyn är bara så klockren, och alltid det "ironiska" beteendet i filmen är bara så roligt.
Jag personligen tror att budskapet i denna filmen är att man ska inte bara ska dra slutsatser och tro massa saker, utan också ge folk en chans. Och att människor kan förändras eller att dom kanske har en mjuk sida under allt det hårda så att säga. Vilket Sandra Bullock gör i denna filmen, också väldigt bra som hård, nonchalant och arrogant.
Men filmen är som sagt väldigt underhållande. Sandra Bullock och Ryan Reynolds gör detta bra. Ryan Reynolds är som gjord för denna rollen, han har gjort denna sorts film innan, och han gör det lika bra varje gång.

Sandra Bullock(Miss Congeniality1,2)
Ryan Reynolds(Definitely, Maybe)

8/10.

The taking of pelhem 123.

The taking of pelhem 123: Är bara en helt fantastisk film.
John Travolta och Denzel Washington gör denna historien mer än bra, och framför allt John Travolta som jag iallafall inte sett göra en sån här aggresiv roll. Men han hanterar rollen väldigt bra, som hård, psykisk och stressad till att få allt att bli som han själv vill.
Som sagt då så blir denna filmen väldigt spännande att titta på, framför allt så gör skådespelarna sin del i det och att det är en rolig historia, några ska kapa en hel tåg linje och man frågar sig : Varför? .
Så i det läget gör man ingenting annat att få reda på hur den slutar och vad den handlar om och som sagt varför.
Men den är bra, skiljer sig inte så mycket ifrån andra Action liknande filmer, men det är något litet som ändå gör att den inte liknar alls. Men den är mycket bra, skådespelet är fenomenalt och rollerna sitter som klistret i rollfigurerna.

John Travolta(Grease).
Denzel Washington(American Gangster).


7/10 utan problem.

One Last Thing.

One Last Thing: Ojoj, alltså denna filmen är verklig känslosam! Helt sjukt.
En rolig Drama om man kan lägga fram det så. Inte Komedi Drama, för att det är ingen komisk film över huvudtaget. Bara rolig.
Att en sån liten sak kan göra en människa så sjukt glad och bara glömma bort sin framtid för ungefär en veckas tid helt och hållet.
Filmen gör gott hos en själv, och man börjar inse saker här i livet. Och det är det bästa med filmer, filmer som har ett underbart budskap som tex denna filmen.


Det som filmen handlar om får en 10/10 för att det är ett sjukt bra budskap.
Men filmen i övrigt kanske får typ 7/10.

Michael Angarano. (The forbidden kingdom)
Cynthia Nixol. (Sex and the City)
Sunny Mabrey. (xXx,Snakes on a Plane)


Ni kommer inte bli besvikna. Men det är som sagt ingen kanske dirket fredagsfilm för två människor som är lite små kära så att säga ;).

Johan Falk.

Svenska filmer kan vara bra med rätt skådespelare, och denna filmen har verkligen det!
För att inte ens överdriva lite, säga att dom här filmerna är verkligen bra.
Vissa har fått en roll i denna filmen som dom inte kan hantera för 5 öre, men dom gör ändå filmerna till sig.
Och så finns det dom som tex Jacob Eklund, Joel Kinnaman och Jens hultén, som gör filmen spännande och rolig att se på.

Det finns 6 stycken filmer i serien Johan Falk.
Varav dessa är:
Johan Falk - GSI
Johan Falk - Vapenbröder
Johan Falk - National Target
Johan Falk - Leo Gaut
Johan Falk - Operation Näktergal
Johan Falk - De Fredlösa


Filmerna skiljer sig så mycket ifrån alla andra serie filmer tex: Beck och Wallander.
Tex Jacob Eklund och Jens Hultén är imprincip perfekta, inte för mycket till skådespelare som bla. Mikael Persbrandt och Krister henriksson. Serie filmerna Johan Falk skiljer sig gudomligt. Alla små sakerna. Konversationerna, musiken, handlingar i handlingen och såklart skådespelarna.

8/10 Garanterat.


Trubbel i paradiset.

Trubbel i paradiset (Kärlekskomedidrama) : En film i sin egen sort faktist. Man kunde delvis fatta vad som skulle hända, och ibland bli helt förvånad. En film som jag gillar skarpt bra, och nått ni bara måste se! Gott skratt och seriösa stunder. Tänka till film, som får en att inse livet. Både gott och ont. Bra skådespel, rollerna sätter sig som pussel i karaktärerna och det var bra, hade sina små mindre bra stunder, men helhet mycket bra film.

Malin åkerman.(Men i denna filmen hade vi en svensk skådespelare som är hyffsat ny i hollywood världen.
Som även varit med i The Heartbreak Kid ihop med Ben Stiller.)
Vince Vaughn. (The Break-up)
Jason Bateman. (Hancook)
Faizon Love. (A day in the life)
Jon Favreau. (Ironman)
Kristen Bell. (Forgetting Sara Marshall)
Kristin Davis. (Sex And The City)

7/10 Garanterat.

now it has begun.


Av Rasmus.

1st'



Detta ska bli en film blogg, för er skull och för min. Så när ni är sugna på film, kolla gärna efter och se om ni hittar någon att titta på.


/ make you self comfortable.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0