Rekord i biosalongerna året 2009.

Som vissa vet, har det varit sjukt bra och intressanta filmer året 2009.
Millenium filmerna, this is it, avatar osv osv.
Hänt en massa saker 2009, även det här:



Statistiken för bioåret 2009 visar att det blev det bästa året sedan 2003 sett till antalet besök. De nästan 17,4 miljoner besöken innebär en ökning med drygt 13% mot 2008.

17 376 161 är den exakta besökssiffran på svenska biografer 2009. Det är en ökning med 13,4% mot föregående år. Sett till enbart svenska filmer är ökningen ännu större och 2009 är det bästa bioåret sett till antalet besök sedan 1966/67. Totalt blev det 5 683 025 besök på svenska filmer, en ökning med 81,5% jämfört med 2008.



Den svenska marknadsandelen på 32,7% blev så också den högsta andel som någonsin uppmätts sedan Filminstitutet startade de statistiska mätningarna 1963 (jämförelsevis var andelen 20,4% för 2008). Även utan Millennium-trilogin är marknadsandelen mycket hög, 20,1% (snittet för 2000-talet ligger på 21%).



Totalt 12 svenska premiärfilmer fick över 100 000 besök (också det fler än 2008 då det var 8). Detta visar på en mycket bra bredd i utbudet av publika svenska filmer under 2009. Även dokumentärerna gick starkt framåt med Drottningen och jag av Nahid Persson Sarvestani i topp som den mest sedda svenska dokumentären på trettio år. Totalt hade två svenska dokumentärer högt över 10 000 besök och en tredje precis 9 994 besök (detta jämfört med inte en enda dokumentär över 10 000 under 2008).

Läs hela rapporten och sök fram egen statistik på: www.sfi.se/statistik

Källa:

Two for the money.

Rår ju ingen tvivel om att Pacino någonsin kommer göra en dålig film alltså, helt galet hur han lyckas att hålla motet och vara strålande i varenda j**** film alltså.
Filmen i sig är mycket genomtänkt och väldigt spännade, då man får se vad möjligheter kan göra med en människa. Bra möjligheter som kan bli dåliga, beror på hur människan behandlar saken.
Bra val av skådespelare, väldigt bra val och bättre blandning. Hade ju aldrig trott att dom skulle kunna göra en bra mix, men men där ser man. Filmen är som sagt spännande och den har sina stunder då jag började skratta, även rätt hård och dramatisk historia som plockar fram en bild av hur livet ser ut, vilket förfram känslor i filmen.
bra kombination av allting i denna filmen, då pacino gör sitt, storyn gör sitt, och sist men absolut inte minst. Namnet på filmen, gör sitt!
Briljant film med grovslipade kanter.

Den före detta idrottsstjärnan, Brandon Lang, har en speciell förmåga att förutse sportresultat. Walter Abraham, som är chef för en av USAs största bookmakers, utser honom därför till påläggskalv. Walter tjänar enorma summor på sin lärling ända tills manipulerandet går över gränsen och Brandon plötsligt misslyckas. Med miljoner dollar på spel börjar de båda en livsfarlig duell, men allt är inte vad det ser ut att vara.

Al Pacino.(Heat)
Matthew McConaughey.(Ghosts of a girlfriends past)
Armand Assante.(Striptease)
Jeremy Piven.(Entourage)

"John Antony, the million dollar man"

7.5/10

Tips: Edge of Darkness.

Trailern till denna filmen var helt sjuk, tog 5 sekunder så var jag totalt inne i hela skiten.
Nu ska jag ge er ett tips som jag rekomenderar (till årets rekomendation) er till att följa med hela hjärtat.
Mel Gibson i en film med fart, spänning och action. Påminner lite om Taken för dom som har sett den.
Och då vet ni att denna är bra.

När mordutredaren Thomas Craven utreder hans egen aktivist-dotters död upptäcker han inte bara hennes hemliga dubbelliv utan även en mörkläggningsaffär på regeringsnivå. Han snubblar in i en FBI-historia som omfattar hemlighetsmakeri och undanröjande av bevis och händelser.

Den verkar i vilket fall som helst väldigt bra, och har även fått bra kritik på IMDB. Så denna måste ni se.
Filmen har premiär på alla biografer den 5/2, och om 6 dagar släpps biljetterna till premiären HÄR.





Hm...

Har du gått en underbart lång vecka sedan jag uppdaterade, och det har blivit riktigt mycket film under denna vecka - men har absolut inte orkat skriva om det..
Har tänkt att försöka hålla mig till ett "skvaller" och ett tips varje dag.
I alla fall så vet ju vissa att idag var det Into the blue på tv, och även Andra Avenyn..
Det jag vill komma fram till, är att 70% av 100% som var tvungen att välja mellan dom två programen valde into the blue! Varför? Kan det vara för att Andra Avenyn är B rätt igenom, eller för att into the blue bara är en allmänt bra film? I från mitt egna perspectiv, så hade jag nog själv kollat på Andra Avenyn, (Vilket jag gjorde) men endast av anledningen för att jag redan kollat på Into the blue many times. Det jag vill komma fram till är att pengar ska avgöra vilket man tittar på, Andra Avenyn har inga bra skådespelare förutom Claes Ljungmark(som även vann en guldbagge för bästa huvudroll) som inte alls är med ofta.
Medans Into the blue, är en Amerikansk film som dom säkert har lagt ner typ 8 miljoner på, med Paul Walker och Jessica Alba som både tjejer och garanterat killar fastnar vid (;)), vilket gör att alla vill titta på filmen istället för serien. Väldigt logiskt och väldigt klokt av dom som väljer filmen före serien, men varför egentligen? Man måste ju se dåliga uppsättningar och filmer för att kunna uppskatta det som är bra ju..?



Väldigt mycket Snabba Cash nu.

Jag känner nu att det har blivit väldigt mycket Snabba Cash reklam, så att säga det sista nu.
Men det kommer bara bättre och bättre information om det hela, i alla fall för dom som gillade Snabba cash kan jag säga väldigt glad att det kommer att komma TVÅ stycken uppföljare, var den TREDJE håller på att skrivas klart av författaren bakom bok succén, Jens Lapidus.
Ingen aning om ni ser var det står, men när aftonbladet pratade med regissören Daniel Espinosa, visste han inte ens om det själv och sa "Är det sant?". Underbart!


Källa: Aftonbladet.se

What do you think?

Ikväll är det GOLDEN GLOBE AWARDS, för alla film fantaster.
Så det kan ni verkligen inte ta och missa. Ni kommer på Galan att se ungefär varje liten skådespelare som finns i hela USA. Priser osv osv.

Alla nomenerade under kvällen hittar ni HÄR .

Nu har jag dock inte kollat på Avatar ännu, men jag hoppas att han som gjorde avatar vinner priset : The Best Motion Picture.

Sänds även live inatt kl 2 på 5:an.



Snarveien.

Norge är ett utav dom skickligaste av länder, på att göra film. Speciellt Thrillers och Skräck.
Denna filmen utspelar sig i ett litet skogsområde och det sätter ju en liten twist på det hela och gör allt mer spännande än vad det redan är. Jens Hultén ifrån Johan Falk, (han som spelar presidenten Seth Rydell) är med i denna filmen och han är en verkligen en sjukt duktig skådespelare. Han spelar polis, en väldigt skum sådan men gör det väldigt bra. Eftersom att Norge har producerat filmen så är det ju självklart norska skådespelare med, bla. Marte Cristensen som spelar Lina i filmen. Man ser ju skillnaden på svenska och norska skådespelare, det behöver inte betyda att det är sämre, utan snarare bättre. En bra blandning om jag får säga det själv.
Jo som jag sa, filmen är väldigt spännande och Norge är ju då speciallister på thrillers&skräck, och därifrån gör dom denna filmen lika spännande och bra.



Jens Hultén.(Johan Falk)
Malin Kling.(Snarveien)
Sondre Krogtoft Larsen.(Max Manus)
Marte Cristensen.(Closework)


En spännande thriller som jag rekomenderar.



7/10.

Tanken är..

I think i am going to drop movieday.

Haha oj.

Jag säger bara: Haha. Ni vet Jane ifrån Mammas pojkar? Hon har nu i sin blogg, och i rix fm för några veckor sedan gått ut med att hon och hennes stora idol Joel Kinnaman har legat med varandra, och då menar jag verkligen legat med varandra. Hon går ut med att dom har haft sex på ett räls, i badkaret ETC.
Men det roliga är att Joel förnekar allting för media medans Jane skryter om det för allt och alla.
Idag var det smygpremiär på Snabba Cash i Stockholm, då anländer skådespelarna som är med i filmen och Joel ser Jane komma in och skriker ut ur sig: VAFAN GÖR DU HÄR? Det blir lite stökigt men inget mer med det.
Haha, stackar Joel som satt sig i en sån här sits.

Som det är tänkt..

Som det är tänkt för Twilight regissören ska det komma en 3 film inom kort. Eclipse.
Killen som regissören har tänkt sig hoppas jag säger nej. Han kommer sjunka i mina ögon ner till botten direkt.
Alla vet att Channing Tatum spelade i Step up, och det var nära att han sjönk redan då. Men han gjorde sin roll bra och smidigt till det bättre.

Vem kan glömma Channing Tatum snygga kropp och häftigt danssteg i Stepup-filmerna Inte Twilight-regissörerna i alla fall! De vill att han ska spela bad boy vampyren Riley i Twilight Eclipse filmen. Han är perfekt för den rollen!:Källa

My Best Friends Girl.

Ojoj, detta är verkligen en bra rolig film haha. Något extra skulle jag säga att denna filmen är, då själva storyn är sjukt bra och underhållande. Lite drama, väldigt mycket kärlek(sex) och skrattretande repliker. Detta är en sådan film som bara kan bli bra, och den kan bara bli bra med rätt skådisar. Är det rätt skådisar i denna filmen? JA! Garanterat att det är, och som sagt så gör det filmen så mycket mycket bättre och lite mer känsla.
Kan säga såhär att denna filmen har ett budskap som är väldigt lätt att förstå och det kan mycket väl vara så att hälften av hela världen är såna här.. Klockren film.
Skådespelaren Dane Cock som spelar en utav huvudrollerna, gör sin roll och sitt jobb helt fantastiskt. Denna rollen var som gjord för honom garanterat.
Jag gillar den väldigt mycket och anser denna som väldigt underhållande, och som jag sa innan. Skådespelarna gör denna storyn underbar!
Den är bara rolig, alltså rolig. Så smart story som jag köpte garanterat. Rolig.



Dane Cook.(Good Luck Chuck)
Kate Hudson.(Fool's Gold)
Alec Baldwin.(Sisters Keeper)
Jason Biggs.(American Pie 1,2,3)



Snygga och smarta Alexis är trött på sin efterhängsna pojkvän, Justin som efter bara fem dater pratar om att flytta ihop och hör bröllopsklockorna ringa. När Alexis förklarar läget, blir Justin desperat. För att få henne tillbaka hyr han in sin bästa kompis, megasvinet Tank, för att bjuda ut Alexis på världshistoriens vidrigaste date. Tank är nämligen suverän på att få ex-pojkvänner att framstå som värsta kapen, jämfört med ett ofräscht äckel som sig själv. Dessvärre funkar inte planen som beräknat, då Alexis tydligen har en förkärlek till sliskiga as. När Tank trycker på de rätta knapparna, blir Alexis minst sagt heltänd.


" What do you have? BOOM I want that in my fucking mouth. "

8/10.

The Heartbreak Kid.

Ben stiller gör en mycket rolig film igen men man märker på vissa håll att han håller på att bli gammal nu.
Malin Åkerman som även är svensk deltar i denna filmen som Ben stillers fru och hon har verkligen lyckats där borta i Hollywood. Så det är man allt stolt över. Filmen är ju inprincip likadan som alla andra filmer som Ben Stiller är med i, men den är rolig och värd att se. Skådespelet är ju lika bra som vanligt hos alla i filmen, och Ben Stillers pappa-Jerry Stiller är även med i denna filmen också som han har varit tidigare ihop med Ben.
Men det är en rolig film och som sagt den liknar många av Ben's mästerverk men det är inget fel med det.
Kan vara lite seg ibland, och överdriven men i det långa loppet. Bra.



Ben Stiller.(Zoolander)
Malin Åkerman.(Trubbel i paradiset)
Michelle Monaghan.(Made of Honor)
Jerry Stiller.(Hairspray)



Ben Stiller spelar Eddie, en 40-årig inbiten ungkarl som till slut säger ja till den vackra och sexiga Lila (Malin Åkerman). Men under smekmånaden i Mexiko förvandlas hans drömkvinna till en mardröm, och killen som haft svårt att binda sig inser plötsligt att han kanske har förhastat sig.



" Haha."


Snabba Cash.

Nu har jag äntligen sätt den, och jag blev riktigt överraskad måste jag säga. Det var nog en utav dom bästa svenska filmerna jag har sett faktiskt, delvis för att storyn är helt underbar sannerligen helt underbar, vad jag vet finns det en svensk film som liknar denna som heter Gangster, denna filmen blev totalt sågad av nästan alla recensörer och av svenska folket. Jag hoppas att denna ska ändra synen på hur en svensk skildringsfilm kan se ut. Och det är tragiskt bra spelat av Joel Kinnaman.
Scenografin är klockren, schtekare/undervärlden. I denna filmen visar dom hur den undervärlden är. Hur hård den är och hur komplicerad den är. Mycket spänningar för den som tittar på filmen då det händer saker väldigt ofta, vilket gör filmen mer levande och man hinner inte ta det lugnt. Ett tag i filmen satt jag höll andan i typ 5 minuter kändes det som, fick ingen luft. Under dom här minuterna så var filmen väldigt rörig och väldigt väldigt spännande fullt med Action, och så ska det ju självklart vara. Denna filmen kommer göra REN SUCCÉ i folkets filmhjärtan garanterat. Men det finns ju självklart saker som gör denna filmen mindre bra, och det är hur dom blandade skådespelarna, vissa kan ju inte spela överhuvudtaget. Vad är det? Det förstör filmen när man sätter ihop Okapabla ihop med väldigt kapabla skådespelare. Skådespelariet i sig ifrån dom TRE huvudrollstagarna är bra, fantastisk blandning och ett grymt sammaspel i mellan dom vilket gör att filmen får sin gnista i det hela.
Har inte läst boken, men vad jag har hört så ska boken vara bättre än filmen, då boken är lite mera inveklad och förklarar lite bättre vad som händer osv, osv.
Killen som skrev Manuset, visste vad han har gjort, för replikerna och talet i filmen passar mycket bra i det hela så att säga. Men det var ett väldigt fram och tillbaka i dom städerna dom var i, vilket jag antog var endast Göteborg och Stockholm. Antingen så är man i den ena staden hela filmen, eller så är man hälften,hälften av en anledning som helst ska passa bra i storyn.
Mer än bra uppsättning bland skådespelarna, bra kombination. Garanterat!
Storyn som jag nämnde tidigare är bra. Spänning och kärlek, vilket visar lite hur man ska hålla sig på sin vakt i saker och ting, och kanske ställa sig på en sida av vägen. Antingen på den rika och trevliga sidan, eller på den smutsiga och kriminella sidan. Filmen tog mig varmt om hjärtat, för såna här filmer får en att inse varför man vill bli någon som man vill bli. Bestämma sig och inte leva ett dubbel liv.
Rekomenderar filmen till er som gillar lite svenskfilm, drama och sådär.

8/10 måste jag nog säga faktiskt, möjligtvis 7.5/10, men storyn är bara för bra alltså.



Johan ”JW” Westlund lever dubbelliv som stekare på de hetaste inneställena på Stureplan. När han förälskar sig i överklasstjejen Sophie lockas han in en värld av organiserad brottslighet. Jorge gör en osannolik rymning från fängelset och är på flykt från både polisen och den jugoslaviska maffian. Hans plan är att göra en sista koksleverans och sedan lämna landet för gott. Mrado - brutal indrivare inom den jugoslaviska maffian är i konflikt med bossen Radovan. Han får i uppdragatt hitta Jorge, men tvingas samtidigt ta hand ta hand om sin 5-åringa dotter.



Joel Kinnaman.(Johan Falk)
Matias Padin.(Stockholm Boggie)
Dragomir Mrsic.(Gangster)



Hade säkert kunnat skriva lite mera. Men nu räcker det nog tror jag.
Den är bra, och den förtjänar att bli omtyckt för denna filmen har det som en film ska ha. Bra början, intressant story och ett bra slut.

Snabba Cash ikväll.

Ikväll blir det Smygpremiär för SNABBA CASH. Och så fort jag kommer hem, blir det en liten sammamfattning av den, och kan redan säga nu utan att ha sett den, att den lär inte göra någon besviken. Har nog inte så höga förhoppningar just nu, men jag hoppas att filmen kommer hoppa minst 10 meter över dom.
Filmen har fått ungefär en 3/5 ifrån alla tidningar osv, och jag tror ungefär att jag kommer ge den samma.



Johan ”JW” Westlund lever dubbelliv som stekare på de hetaste inneställena på Stureplan. När han förälskar sig i överklasstjejen Sophie lockas han in en värld av organiserad brottslighet. Jorge gör en osannolik rymning från fängelset och är på flykt från både polisen och den jugoslaviska maffian. Hans plan är att göra en sista koksleverans och sedan lämna landet för gott. Mrado - brutal indrivare inom den jugoslaviska maffian är i konflikt med bossen Radovan. Han får i uppdrag att hitta Jorge, men tvingas samtidigt ta hand om sin 5-åriga dotter.




American Pie.

American Pie är nog den bästa filmen i den Genren som den Genren är i. Romantik kallar vissa det, Kärleksfullt drama kallar vissa det. Men det är ju såklart KOMEDI rätt igenom. Det finns SJU stycken olika American Pie, och alla är lika varandra.. eller ah nästan alla. Den sista The Book Of Love, den var inte riktigt så bra som alla andra.
1,2,3 - är helt annorlunda ifrån hur 4,5,6 är. Och det var hyffsat bra med en liten annorlunda titt på det hela, liksom hur det såg ut, och hur det ser ut. Det gillade jag!
Men till filmen i alla fall. Den är rolig och visar liksom lite hur livet ska vara som ungdom, eller hur livet inte ska vara. Det finns oftast ingen som inte gillar American Pie, kan ju vara för att den är original liksom. Ingen B. Storyn och manuset är ju garanterat bättre än andra B copyfilmer. Det finns ju dock miljontals B filmer somsagt som försöker likna American Pie. I dom första filmerna är det riktigt bra skådespelare med, sen tycker jag bara det blir sämre och sämre, ska inte klaga dock. Scenografin i filmen är ju självklar, en skola liksom fullt med ungdomar. Det kan ju bli för mycket barnsligt, och det blir det faktiskt. Men dom första filmerna är bättre, och så är det!

American Pie. 7/10.
American Pie 2. 6/10
American Pie: The Wedding. 6/10.
American Pie: Band Camp. 5/10.
American Pie: The Naked Mile. 6/10.
American Pie: Beta house. 7/10.
American Pie: The book of love. 5/10.








Jag vet ju att säkert väldigt många har sett alla, men sen finns det ju andra som inte har gjort det.

Omröstningen är slut.

Nu är omröstningen slut och Genren som ni röstade fram blev komedi. Så nu kommer det bli en fullspäckad vecka fullt av skratt och komedi.
Ska försöka ge er TVÅ stycken filmer om dagen. Och för er som inte fick som ni ville, så gör vi en ny tema-vecka, veckan därefter. ;)



The Big Bounce.

Owen Wilson, han gör inte en ända film dålig. Gillar han lika mycket i alla filmer, och jag hoppas innerligt att han fortsätter hålla den takten alltså. Samma med Morgan Freeman som även är med i denna filmen. Spelar ingen roll om han spelar en fängelsefånge, Hawaii bo eller en smart profesionell rånare. Han är bra och sätter lite krydda på denna filmen. Också.
The Big Bounce är en rolig film som faktiskt är lite smått seg i mellan åt, men den börjar intressant och så ska ju en film börja. Plocka och intressera dom som tittar. Men som sagt det är en rolig film som är lite små seg, dock är det ju väldigt bra skådespelare med så det blir ju roligt att se hur vissa spelar någonting som dom i vanliga fall kanske inte spelar. Rätt bra film i sin form om man säger så, den sätter väl kanske några fotspår hos en, men inga jätte stora. Detta är en film som jag tycker ni ska se, den är rätt igenom rolig till en viss gräns.



Owen Wilson spelar Jack Ryan, en sympatisk dagdrivare vars talanger ligger på gränsen till vad som är lagligt. Han hoppas på att ett miljöombyte ska ge honom lite tur och reser till Hawaii. I den exotiska surfingmiljön på Ohau upptäcker han snart att vare sig han söker en ny romans eller en ny kupp lockar frestelser överallt. Jack tar ett byggjobb för Ray Ritchie (Gary Sinise), en skum fastighetsentreprenör som bygger ett bostadsområde mot de lokala invånarnas vilja. Nästan omedelbart hamnar Jack i bråk med Rays förman Lou. En domare (Moran Freeman) blir imponerad av Jacks slagsmålstalanger och erbjuder honom jobb undertiden som domaren visar ett ovanligt stort intresse i Jacks kriminella förflutna och osäkra framtid. En dag kliver Nancy Hayes (Sara Foster) in i Jacks liv och planerar att förföra honom för att få hjälp att stjäla 200 000 dollar från självaste Ray. Vem sätter egentligen dit vem och vem kan man lita på?




Owen Wilson.(Marley & Me)
Morgan Freeman.(Nyckeln Till Frihet)
Charlie Sheen.(Two and a half men)
Vinnie Jones.(She's the man)
Willie Nelson.(The Dukes of Hazzard: The Beginning)
Sara Foster.(The Other End of the Line)


Owen Wilson & Sara Foster.

7/10.

Omröstning.

Röstningen slutar kl 21.00.
Vill du ha mycket tips om just den Genren, rösta på då.



Serie: One tree hill.

Jag tror att alla har i alla fall sett ett avsnitt av One tree hill. Men också att vissa följer det.
I från min sida så är inte One tree hill som vilken annan serie som helst. Visst det är kärlek, intriger och drama, precis som i andra serien tex: Gossip girl, The O.C. Men det är något mer, och jag kan inte och har inte kunnat sätta fingret på det än.
Det kan vara skådespelarna, det kan vara musiken i bakrunden, det kan vara storyn. I don't know. Men någonting är det.
Bortsett i från hur jag ser det så är One tree hill än mycket bra serie, som sagt det är Kärlek, intriger och fullt med drama. Skådespelarna har dom valt väldigt blandat men väldigt rätt för att passa in i den miljön och närvaron dom är i. Historien som det handlar om är ju kanske lite smått annorlunda men bra, det händer saker hela tiden.
Det finns 7 säsonger och det varierar i hur många avsnitt det är i varje. Men jag kan säga att inte ett ända avsnitt eller en ända säsong har svikit mig.

Chad Michael Murray.(Lucas Scott' House of wax)
Sophia Bush.(Brooke Davis' John Tucker must die)
James Lafferty.(Nathan Scott' One tree hill)
Bethany Joy Galeotti.(Haley James Scott' One tree hill)
Paul Johansson.(Dan Scott' Window Theory)
Hilarie Burton.(Peyton Sawyer' The Secret Life of Bees)
Lee Norris.(Marvin"Mouth"McFadden' One tree hill)
Antwon Tanner.(Antwon"Skills" Taylor' Coach Carter)

Lucas och Nathan Scott är halvbröder, men de lever väldigt olika liv. De har aldrig känt vid varandra och vill inte göra det heller. Lucas lever ensam med sin mamma Karen eftersom brödernas pappa Dan lämnat dem innan Lucas blivit född. Karen äger ett eget café och det är det de livnär sig på.

Nathan lever ett ganska lyxigt liv med pappa Dan och mamma Deb i ett stort fint hus. Han är stjärnan i skolans basketlag men pressas hårt av sin pappa som själv var en stor talang när han var ung. Hade det inte varit för hans beslut att inte rehabträna sitt skadade knä hade han säkerligen haft ett antal år av professionell basketboll bakom sig, detta ångrar han mest av allt i sitt liv och försöker leva det genom Nathan. Senare i serien så händer något som gör att Nathan och Dan blir väldigt osams. En dag händer något som gör att de inte längre kan undvika varandra och som också kräver att de kan komma överens med varandra. Serien handlar om Lucas och Nathans liv där Peyton, Brooke, Haley är inblandade. Samt farbron Keith och mamman Karen.


Chad Michael Murray.

Sophia Bush.

Hilarie Burton.

James Lafferty.

Bethany Joy Galeotti.

Antwon Tanner.

Lee Norris.



You will not be disappointed.

Omröstning.

Tänkte ha en liten Genre-Tema vecka. Och ni bestämmer vilken Genre jag ska skriva om en hel vecka.
Så rösta på. It depens on you now!



Vilken Genre ska det bli?




Avatar och New moon kommer snart.


The actor of the week.

Tänkte börja med en ny liten sak nu, som jag tänkte skulle heta The actor of the week.
Det innebär att ni skriver skådespelare, som ni tycker ska bli The actor of the week.
Jag väljer ut den som tycker till mest om, blir det inga eller att jag inte håller med om någon. Då väljer jag ut en.
Och det kommer ut lite information, bilder och historia om skådespelaren.

Varje måndag blire The actor of the week.




The actor of the week denna veckan blir en hyffsat ny skådespelare i filmvärlden,
men han har funnits ett tag.
Men nu har han blivit sedd och fått blickar på sig av hela svenska folket.
Och han förtjänar det självklart mest, i alla fall ifrån min sida.
Jag pratar ju nästan självklart om Joel Kinnaman som vissa känner igen som Frank Wagner ifrån Johan Falk filmerna, där han spelar en förvirrad, smart, orädd och (o)farlig gängmedlem.
Han satte sina spår svenska folkets hjärta när han var med Johan Falk filmerna, och nu vill svenska folket bara ha mer i från honom.
Men det är väl klart att han ger oss det också då. Nästa film som Joel kommer medverka i heter Snabba Cash, där han spelar en bratkille som lever ett dubbelliv och kör svarttaxi för att finansiera sitt dyra liv på stureplan bland sina rika vänner.

Joel Kinnaman:


Född:
1979-11-25
Beskrivning:
Skådespelare (filmroller från 2002). Född Charles Joel Nordström i Maria Magdalena 
församling, Stockholm.
Mer
Roll: Den osynlige (2002), Fiskar (2003), Hannah med H (2003), Tjenare Kungen (2005)Mer

Filmografi i urval:


Stallone bröt nacken – under inspelning

Opererades akut

Slagsmålscenen med wrestlingstjärnan blev så våldsam att Stallone skadades svårt och bröt nacken.

– Nu har jag en metallplatta i nacken, säger actionhjälten till FHM magazine.

Under inspelningen av actionfilmen ”The Expendables” skadades Sylvester Stallone svårt. När han spelade in en scen med wrestlingstjärnan Stone Cold Steve Austin bröt han nacken och opererades akut, berättar 63-åringen för FHM magazine, enligt The Telegraph.

Slogs våldsamt

– Mitt bråk med Stone Cold Steve Austin var så våldsamt att det slutade med att jag fick en fraktur i nacken. Jag skojar inte. Jag har inte berättat det här för någon, men jag var tvungen att genomgå en allvarlig operation. Nu har jag en metallplatta i nacken, säger han till FHM.

Filmen, där actionhjältarna Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Dolph Lundgren, Mickey Rourke and Jason Statham återfinns på rollistan, handlar om en grupp legosoldater som ska störta en diktator.

Källa: Aftonbladet.se


Ohzi.


Batman.(1989)

Jag ställer mig upp och applåderar för en så galet bra spelad roll.
Jack Nicholson gör rollen som The Joker bara så skrattretande bra! Satt och log åt hur sjukt bra han spelade rollen.
Heath Ledger som spelar Jokern i The Dark Knight gör rollen som Jokern exakt lika bra. Bara att det skiljer dom en sak i mellan. Deras sätt att uttrycka Jokern hos dom själva.
Filmen är filmen, och filmen är Batman. Det är ingen film man bara längtar efter att se i vanliga fall, men Batman är Batman och man följer filmserien varesig man vill eller inte. Det är en film man måste se. Det är ju lite överdrivet måste jag ju säga med skott och slagsmål, och ljudeffekterna är ju inte dom bästa men..
Behöver inte säga mer än att.. Batman är, Batman.

Jack Nicholson.(The Departed)
Michael Keaton.(Herbie fulltankad)
Kim Basinger.(8 Mile)


Efter att en ung pojke får bevittna när hans föräldrar skjuts ner på gatan i Gotham City växer han upp och blir Batman.
Batman blir en hemlighetsful figur för invånarna i Gotham City som tar hand om brottslingar på egen hand.Det första som dyker upp för Batman är skuggorna av när Jokern försvinner. Jokern är en förfärlig figur som är ute efter revange på sin förra arbetsgivare och samtidigt vill han ha roligt. Men han vet inte att Batman finns.



"Men som min plastikkirurg alltid sa: Ska du chekka ut, gör det med ett leende."

6.5/10.

Omröstning.

För ett tag sedan så la jag ut en omröstning här om vilka TVÅ stycken filmer jag skulle titta på och senare recensera.
Dom TVÅ filmerna som ni röstade fram, blev ett bra resultat och nu ska jag försöka att se dom så fort som möjligt
.

HÄR FINNS GRATIS BILJETTER TILL AVATAR 10/1.


Avatar:
Som jag tror är en fantastisk film. Är inte så mycket för Science Fiction filmer
men jag tror att denna ska vara lite speciell, och hyffsat fachinerande/spännande.
Tror dock inte att den kommer ta mig med storm, storyn verkar lite billig för mig.


Twilight new moon:
Jag gillade inte den första filmen, så jag tror inte att jag kommer gilla denna heller.
Men man ska inte döma filmen efter vad man tror, den kan mycket väl vara jätte .. bra.
Också än billig story att bygga en film på.


The Shawshank Redemption.(Nyckeln till frihet)

Även om denna filmen inte hade blivit framröstad som en utav världens bästa filmer, hade jag absolut satt denna som en utav världens bästa filmer.
Bara en fin, välslipad film som visar att det gäller att tänka igenom vad du vill göra med ditt liv. Antingen ge upp, eller ge allt.
Filmen är ju så fruktansvärt annorlunda.
Denna filmen har verkligen det som jag tycker är underbart:
Underbara skådespelare.(Morgan Freeman & Tim Robbins)
Grym scenografi, gillar fängelse miljön.
Bra story, spännande.
Regi'n är passande till Talet, då det utspelar sig.
Svårt att sätta ord på vad som är bra med denna filmen alltså.


Morgan Freeman.(Wanted,The Dark knight)
Tim Robbins.(The Lucky Ones)
Bob Gunton.(The Lazarus Project)


Detta är historien om en ung bankman som döms till livstid för två mord han är oskyldig till. Det handlar om pennalism och brutalitet — men också om en vänskap så stark att den kan rasera murar. Till grund ligger en novell av Stephen King, som med både ”Stand by me” och den fyrafaldigt Oscarnominerade ”Den gröna milen” visat att han inte bara bemästrar skräckhistorier. Nyckeln till Frihet nominerades till hela 7 priser — i de största kategorierna som Bästa film, Bästa manus, Bästa huvudroll, Bästa musik och Bästa foto.

" Get busy living, or get busy dying. Thats damn right. "

10/10 Utan problem.

RSS 2.0