Gladiator. Historiy/Action.

Här har vi garanterat en utav världens bästa filmer genom tiderna. Så kraftig och känslig film som går rätt in i hjärtat hos en. Russel Crow som spelar huvudpersonen Maximus i filmen, gör filmen till vad den är, en riktig film som sänder ut känslor i det han gör. Detta är en favorit hos mig, och det få filmer som är, vilket innebär att det måste ha en betydelse till varför det är en favorit.
Svek, kärlek, krig och ära. 4 visa ord, om vad filmens budskap sänder ut. Man måste inte tjäna någon eller något för att bli välkommen till folks hjärtan, och man blir inte heller en bättre människa för att man ger folk vad dom vill ha, och vad som strävar efter. Man gör sin sak och sen är det slut med det.
En mycket lång film som regissören Ridley Scott verkligen ska vara stolt över, och vi som älskar filmen, ska tacka för. Filmen har dragit till sig 5 Oscars, över 70 nomineringar och 45 andra priser för bästa skådespelare(Russel Crow), bästa foto, bästa effekter och bästa regissör.
Känsla, bra skådespelare, fantastisk regissör och en underbar story, det är vad denna filmen är uppbyggd på.
You don't know what you have, until' you know what you're missing.


Russel Crow.(State of play)
Joaquin Phoenix.(Two lovers)
Djimon Hounsou.(Never back down)

Den romerske generalen Maximus får veta att kejsar Marcus Aurelius vill ha honom som sin efterträdare. Kejsarens son Commodus vill ärva tronen och för att nå sitt mål dödar han sin far och sänder sedan bud att Maximus med familj skall dödas. Maximus undkommer, men när han lyckas ta sig till sin familjs gård hittar han sin familj död. Maximus chockas svårt och flyr och hittas utsvulten och sårad av en slavhandlare som tar med honom. Den forne generalen blir nu tvungen att slåss som gladiator. Han blir snabbt känd som en stark och skicklig slagskämpe, men hans kamp går ut på att en dag få hämnas sin familj.

När känslor börjar bli känsliga och man börjar röras vid dom genom filmen, då har filmen ett budskap.
9/10.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0