Millenium - Stieg Larssons roman.

Inte mycket för att uppdatera alltså, men det kommer :).

Dom tre millenium filmerna antar jag att alla har sett, men det är ju galet många filmer som jag antar att många har sett, fast dom aldrig någonsin har hört talas om dom.
Män som hatar kvinnor, Flickan som lekte med elden och Luftslottet som sprängdes är dom tre filmerna som har blivit film av Stieg Larssons (Nu avliden) böcker.
Har aldrig sett något liknande någongång, och då är det ju bara roligare att titta på det. Mer spänningar och sjukt många händelser som var väldigt oförutsägbara, vilket gör att spänningen ökar väldigt!
Skådespelarna som är med i dom här tre filmerna, alltså blir chockad vad bra casting dom har gjort till filmerna, bra skådespelare hela bunten. Noomi Rapace blev tilldelar en Guldbagge för bästa huvudroll i filmen Män som hatar kvinnor, och kunde knappast än något mer förtjäna den, för det hon har visat av sig själv i dom här tre filmerna så applåderar jag, inte konstigt att USA(Hollywood) hör av sig till henne och erbjuder henne saker och ting. Jätte bra ;).
Även vetteranen Michael Nyqvist som nu förtiden har varit med i allting, känns det som (?)..
Han är ju som sagt veteran och gör ju sin roll i filmen väldigt bra som lite smått, stressad,pressad och vilsen och att alltid visa för folk att han är bättre än bäst, underbart!
Annorlunda är bra, och detta är annolrunda.
Men jag ser dock inte riktigt den röda tråden i allting.. förstår ju att det handlar om henne och hans tidning liksom, men vad har män som hatar kvinnor med dom andra två filmerna att göra utöver det? Dom lägger till nya saker hela tiden som på så sätt vilse leder mig lite i varje film, men det tycker jag inte vi ska klaga på.
Men märker hur finslipat och eftertänkta den första av filmerna är med scener och sådär, bra jobb av dåvarande regissör. Dom har ju bytt efter den första filmen till en Daniel Alfredson som också är en mycket duktig regissör, men man märker ju skillnaden på filmerna. Vissa tycker att det är en förbättring, och vissa inte ;).





8/10 - Detta är den första av dom tre, och så klart den bästa av dom alla tre.





7.5/10 - Också en väldigt bra film som står nära den första, men det finns scener som är skrattretande dåliga.





7.5(8.0)/10 - Detta är slutet på en lång historia, och det var en mycket bra slut, därför håller denna stadigt om sitt betyg.

Haha och för alla er tankare, så finns alla tre att ladda ner på bla. Tankafett, där antar jag nog att alla är inne.. :)
Har du inte sett dom här filmerna, gör det, du kommer inte att ånga dig! Detta är filmer som du måste ha sett.
Vissa scener är ju rätt underbart spelade i Göteborg, och det är ju ett +. Men bortsett ifrån det så har dom två regissörerna gjort en mycket bra filmmatisering!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0