Primal Fear.

Helt sjukt hur bra man kan spela en roll som man inte har en del av i verkliga livet egentligen. Vilket Edward Norton gör i denna filmen som schizofren, och han gör det magiskt.
Edward är som vissa vet en mycket bra skådespelare så egentligen så kanske det inte är så svårt för han, men han gör det så himmelskt bra alltså. Vem är äkta? Vem gör vad? Vem kan man lita på? Vem är oskyldig? Vem är skyldig?

Skyldig? Oskyldig? Frågor som det inte är upp till den dynamiske Chicagoadvokaten Martin Vail (Richard Gere) att besvara. Hans uppgift är att försvara - i synnerhet om det är ett fall som innebär att hans namn hamnar på löpsedlarna och gynnar hans karriär. När Vail får höra att en fattig körgosse (Edward Norton) anklagas för att ha mördat den lokala ärkebiskopen, tar han sig an fallet, angelägen om att hamna i rampljuset. Föga anar han att ett riktigt ormnäste av korruption ska komma att uppdagas. Han ställs inför hetsiga dueller med en åklagare (Laura Linney) som han tidigare haft ett förhållande med och all hans skicklighet, hans omdöme och till och med hans vinna till varje pris - attityd sätts på prov. Skyddar han är skyldig, eller en oskyldig. Finns ju bara ett sett att ta reda på.

Richard Gere som faktiskt har spelat en sådan här roll innan gör det ju såklart mycket bra, som en lugn men stressad advokat som är lite små ilsken på att hans karriär ska bli succée.
Men det är garanterat, och då menar jag garanterat en film som man bara måste se.
Storyn är bra, inte direkt speciell men den håller. Det jag satt och faktist undrade över ungefär hela filmen är Edward Nortons skådespelari, han gör det bara helt klockrent.

Richard Gere.(Pretty Woman)
Edward Norton.(American History X)
Laura Linney.(Love Actually)


8.5/10 Utan problem.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Riktgit grym film!

2009-12-20 @ 01:12:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0