Calling out!

Funderar på att bara dra igång en "5 lista" där jag lägger ut 5 filmer (som jag ska försöka ha i helt oliga genres, så gott som jag kan) som jag tycker att ni ska se. Skriver vad den handlar om och lite lätt vad jag tycker and thats it.
Dagliga filmer kommer ju självklart att komma med mer specifik information osv. :)


The Illusionist:
Edward Norton gör ett mästerverk ytterligare en gång. Han sätter ju sin lilla twist på denna filmen precis som tidigare filmer. Scenografin är speciell, på ett bra sätt! Den är bra och spännande, men verkar lite seg ibland.

Eisenheim, som är trollkarl i sekelskiftets Wien, förälskar sig i en kvinna som tillhör en betydligt högre social rang än han själv. När hon förlovar sig med kronprisen använder Eisenheim sina kunskaper i magi för att vinna henne tillbaka och underminerar på så sätt stabiliteten i det kungliga huset i Wien.

7.5/10

Tropic Thunder:
Här har vi en film med hälften av komikerna i "gänget" Frat Pack, som är en komikergrupp med bla. Jack Black,Ben Stiller,Owen Wilson osv.
Filmen är faktiskt rätt rolig, men kan verkligen bli lite mycket. Det är skoj att så många skådespelare som är proffesionella är i samma film. Det gillar vi (y).

Ben Stiller, Jack Black och Robert Downey Jr. spelar huvudrollerna i den stjärnspäckade och galna komedin Tropic Thunder. När tre av Hollywoods största stjärnor beger sig till Vietnams djungler för att spela in en krigsfilm har de ingen aning om hur verkligt det kan bli.

6.5/10

Mighty Ducks:
Här har vi en riktig kult film för oss som växte upp med denna filmen. Jag har personligen sett den kanske.. 45 gånger, och den blir bara bättre och bättre för varje gång.
Bortsett i från att jag gillar den så skulle jag nog säga att detta är en film man älskar eller hatar, men jag kan rekomendera att ni ska se den :). Mycket fin historia i filmen, och det finns även en 2&3.

En spännande komedi om kampen mellan det goda och det onda. Advokaten Gordon Bombay måste lämna sitt arbete för en samhällstjänstgöring som tränare för ett hopplöst hockeylag i knatteserien. Gordon lyckas göra någonting nytt av både sig själv och sina nya vänner.

7/10

The Dukes Of Hazzard The Beginning:
Detta är så kallat en B-film, med som jag sagt ett antal gånger så kan man ändra detta, genom att sätta dit rätt mönster(Skådespelare), och det har dom väl lyckats med sådär. Helt okej, inte bra och inte dåligt. men håller måttet. Rätt simpel form.
Hyffsat rolig och barnslig. Så skulle nog sätta denna i "Collage" facket av filmer, om ni förstår.

Man glömmer aldrig första gången! Tonåringarna Bo och Luke Duke (Jonathan Bennett och Randy Wayne) har just flyttat in hos morbror Jesse (Willie Nelson) i Hazzard County. Skrävlaren Boss Hogg (Christopher McDonald) är i full färd med att lura medborgarna för att kunna fylla sina egna fickor men går för långt när han försöker lura till sig familjen Dukes mark. Se lilla söta, rara kusin Daisy (April Scott) förvandlas till en riktig snygging, General Lee bli en legend inom motorvärlden och grabbarna bli allt skickligare på att komma undan Hogg och hans mannar! Berättelsen om kusinerna Duke har just börjat.

6/10

Red Dragon:
Som vissa inte vet så är detta den första filmen i film serien Hannibal Lecter.
Jag gillar denna filmen, den är inte som andra thrillers.
Detta är ju också liten utav en kultfilm, alla har ju sett Lammen tystnar och historen bakom Hannibal Lecter.
Underbara skådespelare i varje film! Underbara!

Anthony Hopkins återvänder i sin bästa och mest obehagliga rollprestation hittills som den ondskefulle Dr Hannibal Lecter. FBI-agenten Will Graham kallas in från sin förtidspensionering för att hitta den seriemördare som kallas "Tandfen". För att kunna stoppa de brutala morden måste Graham öppna sig för Lecter. Förbered dig på att bli skrämd när Graham möter den illvillige Lecter i denna mörka och spännande thriller. Filmen har en fantastisk rolluppsättning med bl a Oscar-belönade Emily Watson, Harvey Keitel, Mary Louise Parker och Philip Seymour Hoffman. FÖR ATT FÖRSTÅ ONDSKANS URSPRUNG MÅSTE DU GÅ TILLBAKA TILL BEGYNNELSEN!


8/10

Hoppas att hjälpt er fredag lite iaf. Tror det kommer fler filmer ikväll. ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0